XS
SM
MD
LG

Memorijal "Zoltan Nađ Čampika": A sad borbe za nagrade

Bečejska ekipa Fortuna Sukur Metal jedina nije doživela poraz - foto: G. Lazić

Utakmicama u petak uveče, što je bio 11. dan Memorijala "Zoltan Nađ Čampika", završena je grupna faza petrovoselskog turnira u malom fudbalu. Četiri prvoplasirane ekipe izvadile su vize za četvrtfinale, koje će se igrati u ponedeljak i utorak, što znači da se ovog vikenda neće ugrati utakmice.

Evo odmah i parova četvrtfinala. Fortuna Sukur Metal (Bečej) – Maćika Križak Novoselci (Bečej), Kafe bar Nađa (Kumane) – Eurosvit NK automobili (Bačko Petrovo Selo), Vukša Šped (Novi Beograd) – Dragon bal Junajted (Turija) iSuper klopa (Bečej) –Agromaus (Nadalj). Uparivanje je izvršeno po Bergerovom sistemu, ali su plasmani u grupama dobiveni, u grupi gde su tri ekipe imale isti broj bodova (15) na osnovi gol razlike u međusobnim susretima.

Poslednjeg dana strelci nisu bili posebno raspoloženi. Postigli su samo 14 golova, manje (12) je bilo samo prvog dana, ali u tri utakmice. Međutim, organizator se ne može požaliti na efikasnost, jer su se mreže na 42 viđena susreta 209 puta zatresle, što je u proseku pet golova po utakmici. Poslednjeg dana turnira 200. gol na turniru postigao je Sima Simonović iz ekipe Kafe bar Nađa iz Kumana.

Evo rezultata poslednjeg kola grupne faze turnira: Severtrans (Senta) – Bečejprevoz (Bečej) 0:1, Dragon bal Junajted (Turija) – Agromaus (Nadalj) 1:2, Kafe bar Nađa (Kumane) – Agromaus 1:4 i Kafe bar Nađa – Mi nismoanđeli (Bačko Petrovo Selo) 3:2.

Dodajmo da će se četvrtfinale igrati po dve utakmice tokom večeri, znači u ponedeljak i utoral. Polufinale je po programu u sredu, a u četvrtak će se igrati utakmice za konačan plasman. Zahvaljujući pokroviteljstvo Opštine Bečej, nagradni fond ovogodišnjeg „prvenca“ Memorijal „Zoltan Nađ Čampika“ je 300.000 dinara. Pobedniku će pripasti 200.000, drugoplasiranoj ekipi 70.000 i pobedniku u „malom finalu“ za treće mesto 30.000 dinara. Prigodne nagrade pripašće i najboljim pojedincima: igraču, strelcu i golmanu.