XS
SM
MD
LG

Kragujevčani spremni za završni korak

Foto: M. Ivanović

Kažu da je poslednji korak uvek najteži, a da li će tako biti i u slučaju fudbalera Radničkog 1923, koje samo devedeset minuta deli od opstanka u najvišem rangu takmičenja, videće se u nedelju, 29. maja, od 16 časova na stadionu "Čika Dača", kada će izabranici trenera Nenada Lalatovića ugostiti pančevački Železničar u drugoj utakmici baraža za popunu Linglong Tajer Super lige Srbije. "Crveni" su u prvoj utakmici, odigranoj na stadionu FK Smederevo, slavili sa 3:1, pa im se sada pruža idealna prilika da pred, nadamo se, punim tribinama stadiona "Čika Dača" "overe" superligaški status.

U trenutku kada je to bilo najpotrebnije, fudbaleri kragujevačkog superligaša su pokazali klasu i pobednički mentalitet, i sigurnim trijumfom u prvoj utakmici baraža protiv trećeplasiranog tima Prve lige Srbije, pančevačkog Železničara, došli su nadomak ostvarenja zacrtanog cilja, a to je opstanak u najvišem rangu takmičenja.

I pored više nego povoljnog rezultata u prvoj utakmici, ništa još nije gotovo jer “crvene” sada očekuje još devedeset minuta uzvratne fudbalske bitke na stadionu “Čika Dača”, u kojoj bi svaki vid opuštanja mogao skupo da košta izabranike trenera Lalatovića. Zbog toga je borbena gotovost u redovima Šumadinaca pred ovu utakmicu podignuta na maksimum, kako bi se održala budnost i voljni momenat kod igrača.

– Rezultat iz prve utakmice ništa ne znači i sigurno da nas očekuje još jedna teška utakmica protiv odlične ekipe Železničara, koja je i u prethodnoj utakmici pokazala da ima određeni kvalitet i propustila je par veoma izglednih prilika za postizanje još nekog pogotka. Na nama je da u nedelju pružimo svoj maksimum i da nošeni podrškom naših navijača, koje očekujem u velikom broju, načinimo taj završni korak ka opstanku – poručuje Dragan Šarac, “desna ruka” šefa struke Radničkog 1923 Nenada Lalatovića.

Železničar je nakon neočekivano visokog poraza u prvoj utakmici promenio trenera, pa je tako kormilo pančevačke “dizelke” umesto Dragana Perišića preuzeo doskorašnji šef struke OFK Bačke Igor Savić, koji će pokušati da načini pravo čudo u srcu Šumadije.

– Svaka promena trenera predstavlja neku vrstu pozitivnog šoka za ekipu. Dobro poznajemo Igora Savića i njegove trenerske kvalitete, i sigurno da je u fudbalu sve moguće, ali ukoliko uđemo u utakmicu maksimalno ozbiljno i skoncentrisano, kao da je rezultat 0:0, u tom slučaju mislim da nećemo imati problema da dođemo do pozitivnog rezultata – smatra Šarac.

Kada je reč o igračkom kadru, Nenad Lalatović ne može da računa na dvojicu suspendovanih igrača, Đorđa Maksimovića i Aleksandra Varjačića, a van konkurencije za tim je i štoper Aleksa Damjanac, koji ima problem sa povredom skočnog zgloba.

Dobra vest je povratak na teren Marka Gajića, koji je nakon duge pauze zbog povrede odigrao poslednjih desetak minuta prve utakmice, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko u nedelju bude u startnoj postavi.

U želji da nagradi svoje pristalice za konstantnu podršku tokom čitave sezone, uprava kluba sa “Čika Dače” odlučila je da ulaz na utakmicu bude slobodan, uz prethodno preuzete besplatne ulaznice.

Takođe, Televizija Arena Sport najavila je direktan prenos utakmice na svom prvom kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.