XS
SM
MD
LG

Lalatović najavio odlazak sa "Čika Dače"

Foto: M. Ivanović

Od beznađa nakon razočaravajuće jeseni, preko prolećne renesanse, pa sve do uspešno okončanog baraža za opstanak, tako je otprilike izgledala povratnička sezona Radničkog 1923 u superligaškom društvu. To što će klub sa "Čika Dače" i naredne sezone igrati u najvišem rangu takmičenja zasluga je prvenstveno jednog čoveka, Nenada Lalatovića, koji se hrabro latio mesijanske uloge šefa stručnog štaba ekipe kojoj su nakon završetka jesenje polusezone davane minimalne šanse za opstanak. Svojom nepresušnom energijom i harizmom temperamentni strateg probudio je optimizam kod igrača kragujevačkog tima, podigao im moral i nivo samopouzdanja, a epilog svega je opstanak u superligaškom društvu.

Nažalost, Lalatović je na svojoj verovatno oproštajnoj utakmici na klupi Radničkog 1923 doživeo poraz, koji, istina, ne boli previše, posebno ako se ima u vidu da su Šumadinci zahvaljujući odličnoj igri i ubedljivoj pobedi u prvoj utakmici baraža protiv pančevačkog Železničara načinili verovatno presudan korak ka opstanku.

- Rezultat prve utakmice očigledno je imao određeni efekat na moje igrače, koje je bilo teško motivisati da pruže 200 odsto mogućnosti na današnjem susretu. Mislim da smo dobro odigrali prvih dvadesetak minuta utakmice, ali smo onda primili taj gol koji nas je presekao. Imao je potom Železničar dobru priliku da povede i sa 2:0, ali smo i mi pre toga mogli do izjednačenja preko Ubiparipa. Železničar je još jednom pokazao da je izuzetno kvalitetna ekipa, sa jako brzim bočnim igračima koji su nam danas pravili dosta problema. Evidentno je i da je nedavna promena trenera imala pozitivan psihološki efekat na njihove igrače, tako da je kada se sve sabere ekipa Železničara bila bolja u ovoj, a mi u prvoj utakmici baraža – ocenio je strateg “crvenih”.

Lalatović je istakao da je ispunio svoj cilj koji je zacrtao prilikom dolaska na klupu Radničkog 1923 i da ga čini jako ponosnim to što je jednu ekipu koja je bila maltene viđena za “odstrel” uspeo da uvede u luku spasa.

- Preuzeo sam ovu ekipu u trenutku kada je ona bila poslednja na tabeli sa samo šesnaest osvojenih bodova u prvih dvadeset kola, što je bio, priznajem, veliki trenerski izazov za mene, posebno ako se ima u vidu moj trenerski pedigre i činjenica da sam prethodno predvodio ekipe koje su se borile za trofeje, kao što su Crvena zvezda ili Vojvodina. Opstati u ligi u jednoj takvoj situaciji, u konkurenciji tako kvalitetnih timova kao što su Proleter ili Metalac, predstavlja mogu slobodno reći umetnost – dodao je bez lažne skromnosti Lalatović.

Harizmatični strateg je najavio svoj odlazak iz Kragujevca, a pored opstanka u Super ligi u amanet je ostavio i par korisnih saveta za narednu sezonu.

- Danas su mogle jasno da se vide sve mane ovog tima. Ovde je potreban jedan veliki rez u igračkom kadru, kako Radnički opet ne bi došao u situaciju da se bori za opstanak. Moram reći da sam tokom ovih šest meseci, priznajem, teškog rada u Kragujevcu odlično prihvaćen, kako od strane uprave kluba i igrača, tako i od strane navijača, i moja je velika želja da Radnički naredne sezone igra u plej-ofu, a ne u plej-autu jer je ovom klubu mesto u samom vrhu srpskog fudbala – poručio je za kraj svog obraćanja medijima Nenad Lalatović.

SAVIĆ: REZULTAT PRVE UTAKMICE ODLUČIO POBEDNIKA

Novi strateg Železničara Igor Savić uspeo je da pokrene pančevačku “dizelku” nakon teškog poraza u Smederevu i sa njom je uspeo da dođe do trijumfa u Kragujevcu, istina nedovoljnog da se nadomesti veliki rezultatski deficit iz prvog susreta.

- Mislim da je rezultat prve utakmice na kraju i odlučio pobednika ovog baraža. Mi smo probali da sa nekim taktičkim finesama iznenadimo Radnički, u čemu smo delimično i uspeli. Imali smo odličnu priliku u finišu prvog poluvremena da povedemo sa 2:0, koju nismo iskoristili. Nakon toga je ekipa Radničkog rutinski privela utakmicu kraju i obezbedila opstanak u Super ligi, na čemu im ja ovom prilikom čestitam – izjavio je Savić.