XS
SM
MD
LG

Danko Kiković: Moramo odigrati strpljivo i čekati greške protivnika

Danko Kikovoć - foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna

Novi Pazar je poneo sa Banovog brda veliki kapital od dva gola prednosti, i ukoliko budu ponovili prethodno izdanje, ostaće superligaši. IMT-e je zadavao određene probleme gostima, ali je prevagu odnela zrelost, iskustvo i kompaktnost Pazaraca, koji su nastavili sa odličnim igrama ovog proleća. Na koferenciji za štampu trener Tomislav Sivić poziva na oprez i duel moraju shvatiti kao da počinju od nule.

- Pobeda od 3:1 u prvoj utakmici može da bude opasna po moje igrače, ako koncentracija ne bude na potrebnom nivou. To se neće dogoditi. Na terenu ćemo se ponašati kao da je 0:0. Kada sam došao ovde, rekao sam da je formula za opstanak da svi budemo kao jedan. Osećam da sada to jesmo. Grad, publika, igrači i uprava, svi su dali maksimum. Red je da poentiramo i da reči pretvorimo u delo. S obzirom na Vlajkovićevu operaciju, kao i sa još dve-tri pojave, moraćemo da se prilagodimo momentu - izjavio je uoči revanš baraža Sivić i osvrnuo se na prolećni deo sezone.

- Momci su u top formi i svesni situacije, posle odličnog prolećnog učinka, ne računajući dve utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Na svim ostalim mečevima bili su sjajni po pitanju zalaganja i svega ostalog. Jedva čekamo početak i pun stadion, da nas publika nosi kao u poslednje vreme.

Napadač Stefan Dimić kaže da im se želja ispunila i da je pobedom ostvarena, nada se da igru mogu ponoviti pred svojim navijačima.

- Ući ćemo maksimalno angažovano, kao i uvek. IMT-e je mlada ekipa sa nekoliko iskusnih pojedinaca. Nije da su nam pravili određene probleme. Odlučilo je naše iskustvo. Smirili smo ih, njihove opasne napade apsorbovali i okrenuli u našu korist. Bez obzira na dva gola prednosti iz prve utakmice, moramo da budemo maksimalno oprezni. Nikad se ne zna, fudbal je to - naveo je Dimić.

Slično razmišlja vezista Danko Kiković, koji je ušao u igru u drugom poluvrenenu.

- Znali smo da su dobri, imaju sistem igre, ali kad dođu u protivnički šesnaesterac izostane realizacija. Dobili smo ih na iskustvo, snagu i kontre. Moramo odigrati strpljivo, da čekamo iz kontre i polukontre da napadnemo. Bliži smo pobedi, vidi se razlika u kvalitetu, iskustvu, u celini bolji smo tim - uveren je Kiković koji zbog parnih kartona propušta sutrašnju utakmicu.