XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Niša poraženi od Partizana u prvoj utakmici četvrtfinala

Detalja sa meča Niš - Partizan (foto: V. K.)

Nisu uspeli odbojkaši Niša da upišu pobedu u prvom susretu plej-ofa četvrtfinala, pošto je ekipa Partizana u hali "Čair" nadigrala nišku ekipu rezultatom 3:1 (23:25, 25:23, 25:19, 26:24). Ekipi iz Niša nije pomogao ni Bardia Sadat koji je na ovom meču zabeležio čak 38 poena.

Sa dve nedelje zaostatka počela je serija dva tima, a razlog kašnjenja bili su pozitivni testovi na virus korona u ekipi iz Niša. To kao da je na njih ostavilo traga, pošto su beogradski crno-beli sada nadomak plasmana u polufinale. U vrlo izjedačenoj utakmici, prvi set je pripao domaćinu, zahvaljujući pre svega dobroj igri u polju gde je Sadat osvojio 9 poena i nagovestio novi dobar poenterski učinak (25:23). Ipak, od tog trenutka nisu uspevali da se povežu igrači Niša.

Partizan je uzvratio i uspeo da dođe do izjednačenja u setovima 1:1 (25:23).

Ključni parametar u statistici meča definitivno su bile servis greške, kojih je u timu Dragana Svetozarevića bilo čak 25. To su iskoristili gosti i rutinski došli do vođstva od 2:1 u setovima (25:19). Pokušao je Sadat da napadačkim učinkom podigne svoj tim, jer je na svom kontu u ovom periodu zabeležio čak 12 poena. Ni to nije bilo dovoljno da se uđe u odlučujući set, pošto su Beograđani pre svega timskom igrom dobili i ovaj deo igre rezultatom 26:24, i poveli u četvrtfinalnoj seriji.

Narednu utakmicu dve ekipe igraće u nedelju u Beogradu, a ukoliko opet izabranici Bojana Janića slave, za tim iz Niša će ova sezona u Superligi biti završena. Ukoliko odbojkaši Niša uspeju da uzvrate brejk igraće se majstorica u Nišu.

Plej-of Superlige, 1. utakmica četvrtfinala: OK NIŠ - OK Partizan 1:3 (23:25, 25:23, 19:25, 24:26)

Dvorana: Hala Čair. Sudije: Balandžić - Rogić.

Niš: Mašulović 9, Djokić, Jović, Sadat 38, Milovanović 1, Konstadinović, Stojković 7, Nikolić 11, Jelić 10, Raoš, Jovanović, Savić;

Partizan: Arsenoski 3, Dopuđ, Jovanović, Marinković 14, Lekić 6, Koprivica 8, Huzejrović, Janković 7, Stašević, Cvetković, Pepić 21, Marinković, Janić;