XS
SM
MD
LG
31.03.2021 okvojvodina.org

Vošin ples za finale

Igrači Vojvodine NS Seme slave plasman u finale play off-a (foto: okvojvodina.org)

Vošin ples za finale! Tako se ukratko može opisati put aktuelnog šampiona kroz treći meč polufinala plej-ofu, u kojem je na svom terenu potpuno bacio na kolena rivala i pokazao pravu snagu. Novosađani su u odlučujućoj utakmici slavili 3:0 protiv ekipe Radničkog, te tako izborili plasman u finale, gde će u mečevima sa Partizanom braniti titulu prvaka Srbije.

Poen za poen igralo se do 8:8 u prvom setu, kada je Vojvodina prelomila sjajnom serijom blokova. Simultanku na mreži blokom odigrali su pre svega Mašulović i Todorović, a uspešno su ih u ostalim akcijama pratili Perić, Simić, Bajandić, Blagojević i dva libera Brborić i Negić (smenjivali se na prijemu i u odbrani). Bilo je to dovoljno da Novosađani potpuno matiraju protivnika, koji ni sa izmenama nije imao odgovor na odličnu partiju domaćina. Posle rutinski završenog prvog perioda, u nastavku je Vojvodina zaigrala još bolje. Bila je to prava šampionska mašina, a visokih 10:3 doveli su crveno-bele u priliku da se bezmalo poigravaju sa protivnikom. Servis, blok, igra u polju, napad i prijem – sve je u redovima domaćina maksimalno funkcionisalo, a o odnosu snagu u ovom setu dovoljno govori i krajnji rezultat drugog seta – 25:11.

Nešto neizvesnija borba viđena je u trećem periodu, u kojem su Simić i saigrači igrali već sa, može se reći, pola snage. Naravno, sa druge strane Kragujevčani nisu imali više šta da izgube, pa su zaigrali na sve ili ništa. Ipak, bilo je jasno da Vojvodina i dalje diktira ritam i da konce drži u svojim rukama. Neumoljiv egzekutor bio je Pavle Perić, a za njim i blokerski tandem Simić i Mašulović. Kada je trebalo, Novosađani su bili mirni, sigurni i konkretni, pa su stavili tačku na ovaj meč u tri seta.

Stefan Negić, igrač Vojvodine NS seme: Još jednom smo potvrdili da je teško igrati protiv nas u maloj slai Spensa. Mi smo zaista igrali sjajno, pre svega timski. To je i presudilo da budemo tako dominantni.

Dragan Kobiljski, šef stručnog šta Radničkog: Za dublju analizu potrebno je vreme, rezultat sve govori, nismo bili blizu ni set da uzmemo, a posebno ne da pobedimo. To sve nije važno sada, nismo ušli u finale. Ja mogu samo da čestitam Vojvodini na fer borbi i odličnog igri, kao i da joj poželim sreću u finalu.

Slobodan Boškan, šef stručnog štaba Vojvodine NS seme: Čestitam ekipi na sjajnoj igri i potpuno zasluženoj pobedi. Pokazali smo kako ova ekipa može da igra i da dominira u određenim elementima. Postoji tu još prostora za boljitak, mada nemamo puno vremena. Najveća zasluga pripada igračima, ali meni je satisfakcija to što sam probao sa stručnim štabom najbolje da pripremim ekipu i to je verovatno dosta uticalo na ono što smo videli u prva dva seta.

Izvor: okvojvodina.org