XS
SM
MD
LG

Plaketa sportskim herojima Kraljeva

Odbojkaši Ribnice su 14. marta osvojili Kup Srbije pobedivši u finalu kragujevački Radnički rezultatom 3-1. Čelnici Sportskog saveza Kraljeva na prigodan način su nagradili popularne „musketare“ za uspeh čekan 43 godine. Prošle sezone su košarkašice Kraljeva osvojile prvi nacionalni trofej u istoriji kluba,a predstavnici SSK su „malene“ nagradile prigodnim trofejom. Tako je ustanovljena tradicija koja je ove sezone nastavljena, plaketa u obliku odbojkaškog terena uručena je OK Ribnica zbog osvojenog Kupa Srbije.

Rezultat odbojkaša Ribnice je najveće ostvarenje kraljevačkog sporta u istoriji. Učinili su nas ponosnim, postali su heroji grada, zauvek upisani u sportsku istoriju Kraljeva. Kao krovna sportska organizacija, osetili smo i veliku želju i potrebu da za taj uspeh nagradimo klub i predstavlja nam čast što smo ugostili trenera i kapitena zavničnog osvajača Kupa Srbije. Ubeđen sam da je ovo samo početak i da će u narednom periodu Ribnica osvojiti još trofeja – naglasio je Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza grada Kraljeva.

Plaketa sportskim herojima Kraljeva - Ivan Todorović, kapiten Ribnice i trener Milan Simojlović primaju plaketu SSK iz ruku predsednika Miloša Simovića

„Musketari“ su 14. marta, posle 43 godine, ponovili uspeh generacije koja je nacionalni Kup osvojila davne 1978. godine u Novom Sadu. U OK Ribnica, kako sami priznaju, 14. mart je datum koji će stalno biti prisutan.

Nama je svaki dan 14. mart i tako će biti sve dok ne počne nova sezona – u svom stilu i sa osmehom na licu kaže Milan Simojlović, trener odbojkaša Ribnice. – Ostvarili smo veliki uspeh, zaslužili smo ga zbog uloženog rada, odricanja, ali i vere ljudi koji su bili uz nas. Sportski savez Kraljeva je od početkas verovao u naš ludački entuzijazam, prosto su nas terali napred, davali nam vetar u leđa i kada nije išlo i na kraju nam pripredili ovo iznenađenje. Plaketa koju smo dobili ogroman je motiv za sve nas u klubu da nastavimo da radimo još više i da učinimo sve što je moguće da osvojimo još trofeja, da ne čekamo ponovo više od četiri decenije da neki trofej završi u vitrinama našeg kluba.

Maloj svečanosti u prostorijama SSK prisustvovao je i Nikola Jovović odbojkaški reprezentativac Srbije i nesuđeno Ribnicino pojačanje za tek okončanu sezonu. U kraljevačkom superligašu uveliko selektiraju tim za novo prvernstvo, sa namerom da krenu u osvajanje novih trofeja.

Ivan Todorović, reprezentativac Srbije Nikola Jovović i trener Ribnice Milan Simojlović sa predsednikom SSK Milošem Simovićem

Mi smo na vreme, po prvi put u istorioji Ribnice, selektirali tim za novu sezonu. Oko Nove godine kompletna startna šestorka je produžila ugovore na dve i tri godine, osim Delgudisa. Sa njim traju pregovori i sada i postoji mogućnost da se kanadski korektor vrati u naše redove. Na mesto prvog korektora doveli smo Ksandera Kečinskog, drugog korektora kanadske reprezentacije i uveren sam da je to top pojačanje. Posle obaveza u reprezentaciji priključiće se ekipi, potpisao je ugovor na dve godine. U igru vraćamo Vlada Petkovića, on već napoprno radi i do avgusta će biti spreman za sve napore. Ne može igrač sa pedigreom, sa preko 200 utakmica u dresu reprezentacije, sa brojnim medaljama, samo tako da nestane sa pozornice. Nije to u redu. Zato smo odlučili da igra za svoj matični klub, a kada dođe vreme da mu priredimo pravi oproštaj, kakav jedan legendarni igrač zaslužuje. Novi igrači Ribnice su primači servisa Dimitrije Pantić, rođeni Požarevljanin koji je igrao za Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca i Branislav Seizović koji se u matični klub vraća posle igranja na severu Bačke, u subotičkom Spartaku. Nismo još završili posao, u potrazi smo za jednim srednjakom, a čekamo i odluku Delgudisa. U svakom slučaju, imaćemo respektabilan tim u novoj sezoni - zaključio je Milan Simojlović trener odbojkaša Ribnice.

Ova 2021. godina je definitivno godina odbojkaša Ribnice. Ako se po jutru dan poznaje i naredna će biti obeležena osvajanjima novih trofeja.