XS
SM
MD
LG

Setijen nakon katastrofe dobio otkaz

Setienu uručen otkaz nakon debakla

Bayern Munchen je s 8:2 slavio protiv Barselone u utakmici četvrtfinala Lige šampiona odigranoj u Lisabonu te tako prošao u polufinale gde ga čeka bolji iz susreta Manchester Cityja i Lyona.

Prvi je među novinare izašao Gerard Pique, štoper Barselone i senator svlačionice koji je protiv Bayerna bio glavni čovek nikad lošije obrane Barselone.

“Sramota, ništa drugo ne mogu reći. Ovo nije prvi ili drugi put… Ovaj klub treba promene svih vrsta. Dotaknuli smo dno. Ako ja moram otići da bi došli mlađi igrači i nova krv, otići ću. U Europi nismo kompetitivni, a više nam ne ide ni u ligi. Ovaj neuspeh se ne može maskirati ničime”, rekao je Pique za TV1.

Nakon njega prvu izjavu nakon poraza dao je Quique Setien, čovek kojeg su španski mediji već otpisali i spremili mu otkaz na mestu trenera Barselone.

“Jako bolan poraz, primili smo previše golova. Bayern nas je potpuno nadigrao. Kad Pique kaže nešto kao što je rekao ranije, onda znate da nešto ne valja. Svi smo jako frustrirani i moraćemo doneti odluke misleći na budućnost kluba. Ovo ga jako boli”, rekao je Setien za TV1 pa dodao: “Ne znam hoću li ostati trener ili ne. To ne zavisi od mene. Sigurno će doći do neke reakcije, posebno kad se uzme u obzir koliko je ponižavajuć ovaj današnji poraz.”

No, nakon utakmice nije prošlo ni sat vremena, a Barcelona je odlučila Setien uručiti ekspresni otkaz. U narednim danima trebali bi znati ime naslednika…