XS
SM
MD
LG

Liga šampiona se otvara za klubove iz Sudijske Arabije?

Foto: UEFA.com

Petro dolari sa Arabijskog poluostrva postali su veliki mamaac za fudbalere iz “lige piece” I eminentne trenere, kojima izgleda nije mogla da odoli evropska kuća fudbala. UEFA razmatra mogućnost da od 2024. godine uključi u Ligu šampiona četiri kluba iz Saudijske Arabije.

Zna se da od naredne sezone Liga šampiona brojati 36 klubova(sada 32), kao i da neće opstati sadašnji sistem takmičenja. Umesto osam grupa postojaće samo jedna, gde će žreb odlučivati ko će skim igrati. Prvih osam klubova ide dalje, preostalih 16 će da razigravaju kako bi dobili još osam učesnika osmine finala. Pomenutu informaciju plasirao je italijanski “Calciomecato” i nagovestio pomenutu kombinaciju, sve u cilju da se nagradni fond još više uveća.

Prvi u redu za pozivnicu sa Arabijskog poluostrva trebalo bi da bude najpoznatiji Al nasr, za koji nastupa Kristijano Ronaldo. Jednostavno UEFA ne želi da se lako odrekne Portugalca I još nekih zvezda koje su se otisnule put Bliskog istoka. U kombinacijama može biti Inter iz Majamija zbog Lionela Mesija, mada je SAD za evropske klubove suviše daleko.