XS
SM
MD
LG

Atipični Španac velika opasnost za Noleta

Foto: ATP TOur

Novak Đoković stigao je do polufinala Vimbldona gdje će imati veoma nezgodan meč. Njegov rival je Španac Roberto Bautista Agut.

Nole igra jako dobro. Brani trofej na Vimbldonu i za sada ide sve prema planu. Samo mu je Hurkač uzeo set a ruku na srce Nole i nije imao pretjerano jake rivale. Sa druge strane, Bautista takođe igra sjajno. Igrao je protiv nekih koji su sjajni na travi a samo je od Pelje izgubio set. Savladao je neugodne igrače poput Pera i Hačanova sa po 3-0.

Do asada su Đoković i Bautista igrali deset mečeva. Niti jedan nisu igrali na travi pa nemamo pravi reper stanja za ovaj meč. Uglavnom, Nole vodi 7-3 u pobjedama. Ali treba imati u vidu da je Španac dobio dva meča zaredom, odnosno tri od poslednjih pet mečeva. To dovoljno govori da će ovo biti težak meč a i sam Nole je rekao da mu Bautista ne leži.

Bautista nije tipični Španac. Za Špance vezujete šljaku a Bautista je najslabiji baš na šljaci. Mnogo je bolji i na tvrdoj i na travnatoj podlozi.Većina tenisera imaju neki vrhunski udarac kao svoj specijalitet. Međutim, Bautista niti jedan udarac nema takvog kalibra ali zato su mu svi podjednako dobri. Sposoban je igrati duge poene i u nedogled prebacivati lopticu. Veoma koncentrisan a i neko ko ne griješi mnogo. Agresivan je i udara jako iz svih oržja. Takođe, protiv Novaka uvijek igra sa mnogo motivacije.

Takođe, čak vam ni set prednosti ne znači da ste slomili Bautistu. Takav je igrač da se nikada ne predaje. Pa evo i oba meča ove godine. Gotovo pa preslikani. Prvi set Nole dobije rutinski (jednom 6-3 a jednom 6-1) a potom Bautista napravi preokret. Ukoliko ga želite savladati, morate igrati maksimalno tokom cijelog meča. Ne dozvoljava svojim protivnicima da se opuste ni najmanje.

Međutim, koliko god Španac bio opasan, ipak se Noleta pita za sve. Ukoliko Nole odigra onako kako može i zna, trebao bi biti ponovo u finalu Vimbldona. Međutim, ukoliko se i najmanje opusti, mogao bi imati opasne glavobolje sutra.