XS
SM
MD
LG

Partizan, podmornica i porodica

Gagić i Janković sa polaznicima kampa na Jahorini

Ovih dana centar Partizana Đorđe Gagić  sa saigračem Stefanom Jankovićem boravi na Jahorini. On je promoter košarkaškog kampa u organizaciji kluba Partizan Banjaluka. Ovo je 18. kamp ovog kluba na Jahorini, a  Gagić prvi put boravi na olimpijskoj planini. Oduševljen je onim što je vidio tokom boravka na Jahorini.

-Prvi put sam na Jahorini i predivno je sve. Dočekani smo prelepo, i Stefan i ja. Planina je predivna. Ja sam iz ovih krajeva, doduše bliži sam Banjaluci, ali sam dakle iz Republike Srpske. Uvek mi je zadovoljstvo da dođem i podržim ove klince i uradim sve da im dočaram košarku na pravi način,rekao nam je na početku razgovora Đorđe Gagić.  

 Učesnici kampa su oduševljeni mogućnošću da se druže sa asovima Partizana, a Gagiću i Jankoviću ništa nije bilo teško uraditi za male košarkaše.

-I ja sam bio u sličnim kampovima. Mnogo puta sam bio na sličnim mestima, ovaj kamp je dokaza koliko se dobro radi sa učesnicima. Tačno se zna ko šta treba da radi i radi. Imaju odlične uslove. Ova deca imaju priliku da steknu radnu naviku. Odlična je ovo izbor za ovu decu. Ljudi na Jahorini su sjajni. Izuzetni domaćini, a ovi na kampu pokazuju svakim detaljem da vole to što rade, kaže Gagić.

Naravno nismo mogli da Gagića ne pitamo za sezonu iza nas iz ugla igrača partizana. Da li je mogla biti bolja? Osvojen je Kup Radivoja Koraća, ali je možda plasman u ABA ligi i naravno šampionatu Srbije možda mogao biti i bolji?  

- Uvek može bolje.Đta je tuje. Nismo uspeli da napravimo taj neki još jedan korak, pa da se uzme domaća liga. Momenat kad sam ja došao u klub i u kom je stanju bio Partizan,  te situacija danas, se drastično promenila. Partizan je stao na noge i drago mi je da sam ja bio deo te priče i povratka Partizan na pravi put. Nema plakanja.Moglo je bolje,idemo dalje  Sledeća sezona već dolazi. Videćemo šta i kako dalje, kaže Gagić.

Kako ste videli one zadnje sekunde četvrte utakmice sa Zvezdom?

-Šta kako. Videli smo svi, četiri koraka, ali da ne pričamo više o tome. Više je nego očigledno bilo. Nema šta da se priče. Mislim da smo sami krivi . U toj utakmici smo imali prednost, istopila se velika razlika. Nismo to smeli da dozvolimo. Moglo se drugačije završiti ovo u šampionatu Srbije. Sve je to košarka, nekada  misliš u momentu da radiš  najbolje, ali...Mogli smo bolje, ali je najvažnije da je klub stao na noge. Ne sumnjam da će napraviti odličan  tim u novoj sezoni.Ulsovi u Partizanu su se drastično popravili. Sada je i Arena uključena u sve to. Imamo svoju trening salu...Mislim da će ove godine biti mnogo dobra priča. Kvalitetna i ne sumnjam u Partizan.

Na naše pitanje da li je Đođre gagić u Partizanu i te naredne sezonu dobili smo zanimljiv odgovor:

-Đorđe Gagić je uvek u Partizanu, a da li će i iduće sezone igrati u Partizanu, to ne mogu da vam kažem. Nisam razgovarao sa ljudima iz kluba, a nije me niko ni zvao iskreno da kažem, ali ja sam fokusiran sada na individualan rad, oporavak. Da popravim neke svoje slabosti. Da nastavim da učim, treniram i nadograđujem...Videćemo, pričaćemo...

Zanimalo nas je i mišljenje Gagića o Aleksandru Trinkijeriju i šta se to promenilo njegovim preuzimanjem Partizana?

-Nije moje da o tome pričam, Imaju ljudi  u klubu zaduženi za to. Mogu reći, kao igrač,  da se radi o vrhunskom treneru i sjajnom stručnjaku. Lepo je raditi sa takvim znalcem. Njegov dolazak doneo je novu energiju u ekipu. Stigli su Renfro i Janković. Stigla je velika energija. Partizan je specifičan, i za trenera i igrača.

O nastupima u Partizanu, oscilacijama u  njegovim igrama  ove godine Gagić kaže:

-Ja sam profesionalac i moje je da radim ono što se od mene traži. Trener naravno ima glavnu reč i on odlučuje kada i koliko igrate. Proceni ko mu treba, ko ne...da ga pustii ili ne. To je trenerovo, a moje da kostim vaki sekund.  Kada dobijem priliku , da li minut, dva, deset nije važno. Želim da igram svom snagom i nemam ja tu kalkulacija. Sećam se protiv Krke me nije bilo gotovo 38 minuta, na parketu. One dve koje sam dobio  odigrao sam  maksimalno angažovano. Trinkijeri je to primetio i rekao da od svih košarkaša očekuje takav odnos prema Partizanovom dresu. Siguran sam da ako volite klub, ostavite ego po strani...To je Dule Vujošević  najbolje opisao. Sećate se njegovoh reči: - Klub je kao podmornica. Ako jedan zakaže, ne valja...pa zamislte da vam u svlačinoc uđe jedan negativac, okrene leđa vama i saigračima, Ne valja. E Partizan je jedna porodica, jedna podmornica...

Posebno se Đorše Gagić dotakao Grobara i njihove podrške. Na nađše pitanje kako se oseća kada istrči pred pun Pioniri i oseti tu podršku usledilo je kontra pitanje;

-A kako bi se vi osećali. Ogroman vetar u leđa. To treba doživeti. Tu energiju, ljubav koju osetite i koja vas nosi sve vreme Neopisivo. Gubite 20-tak razlike, a sa tribina se čuje pesma. Svakom igraču Partizana to jako mnogo znači i to zajedništvo se mora čuvati. Niko nema navijače kao Partizan.   

Ove godine Đorđe Gagić nema reprezentativnih obaveza u dresu Srbije. Rekao nam je da je bez obzira na tu činjenicu srećan zbog Srbije i da se nada da mogu do same završnice u Kini.

-Još dok sam igrao one FIBA prozore, dakle mečeve kvalifikacija,  rekao  sam da neću imati ništa protiv da ne budem na spisku kod Saleta Đorđevića, jer će to značiti da su s e najbolji igrači Srbije odazvali pozivu. Zaista sam srećan što su svi na priprema i što ćemo biti izuzetno jaki na Svetskom šampionatu. Mislim da možemo do zlata.

Đorđe  prati nastup košarkašica na Evropskom šampionatu i želi im da stignu do medalje

-Gledao sam prve dve utakmice direktno ,a video sam koš Bruks  sa centra. Fenomelna energija i zajedništvo kod devojaka i nadam se da će doći do same završnice. Iskreno, verujem  da devojke  mogu do medalje, kaže Gagić.