XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Minimalac Dragačeva za nova tri boda

U 13. kolu Moravičke okružne lige - grupa A fudbalski klub Dragačevo je teže nego što se pre meča očekivalo savladao fenjeraša Rakovu.

 

Po lepom i sunčanom nedeljnom danu prijatnom za gledanje, ali manje prijatnom za igranje, Dragačevo je u utakmicu ušlo kao apsolutni favorit posle 3 pobede u isto toliko prolećnih kola, očekivala se goleada, ali utakmicu je odlučio jedan pogotak.

Gosti iz Rakove iako se nalaze na poslednjem mestu na tabeli Moravičke okružne lige - grupa A nisu došli u Guču sa belom zastavicom i svojom igrom možda pokazali da ne zaslužuju poziciju na kojoj se nalaze.

Prvu veliku šansu na utakmici videli smo već u 9. minutu utakmice, dubinsku loptu Zučkovića, na 18. metara od gola prima A. Tadić, vara štopera Rakove, izlazi 1 na 1 sa golmanom Nikolićem, lopta se odbija do leve stative gola Rakove na koju natrčava Resimić ali sa manje od metar ne uspeva loptu da ubaci u gol.

Gosti posle toga pokušavaju preko iskusnog Antića koji odlično razigrava ekipu, ali bez konkretne šanse za gol.

Uspavano prvo poluvreme mogao je da "probudi" M. Krupež u 41. minutu utakmice posle odličnog prijema lopte izlazi sam pred golmana domaćina Tešića ali sa nekih 5 metara neprecizno šutira i lopta odlazi u aut, pa je tako rezultatom 0-0 završeno prvo poluvreme.

U drugo poluvreme ekipa Dragačeva ulazi sa više želje za postizanje pogotka, pokušava preko Dmitrića, Resimića i A. Tadića ali ne uspeva da postigne gol, sve do 66. minuta kada glavni sudija Štavljanin posle igranja rukom igrača Rakove u kaznenom prostoru pokazuje na belu tačku, a ovog proleća raspucani iskusni Milovan Mijatović postiže svoj treći gol u četiri prolećna kola i od 66. minuta Dragačevo vodi 1-0.

Nastavilo je Dragačevo u istom ritmu, imalo par polu-prilika do kraja utakmice preko Resimića, Radivojevića, Radojičića, Dmitrića i D. Slavkovića ali je rezultat ostao nepromenjen, 1-0.

Dragačevo je mirno utakmicu privelo kraju, i pokazalo da je zasluženo jedina neporažena ekipa, sa svim pobedama, uz ekipu Slatine, u prolećnom delu Moravičke okružne lige - grupa A.

STADION: Stadion FK Dragačevo GLAVNI SUDIJA: Štavljanin Branislav (Čačak). POMOĆNE SUDIJE: Grujić Aleksandar (Lučani) , Kovačević Ilija (G.Milanovac). DELEGAT UTAKMICE: Grujović Uroš. ŽUTI KARTONI: Zučković, M. Slavković i Dramlić za Dragačevo. Milinković, M. Krupež, Ristanović, D. Krupež za Rakovu.  STRELCI: Mijatović u 66.minutu iz penala. IGRAČ UTAKMICE: Milovan Mijatović.

DRAGAČEVO: Tešić, M. Slavković, Ilić, Dramlić, D. Slavković, Mijatović, Zučković ( od 65. N. Tadić), Dmitrić, Radivojević, A. Tadić, Resimić (od 65. Radojičić).

RAKOVA: Nikolić, Slavković, Gvozdenović, Milenković (od 80. Jovašević), Antić, Ristanović, N. Krupež, Žunić, M. Krupež, D. Krupež, Nicović (od 66. Jeličić).

Niže lige Niže lige Moravička okružna liga - grupa A Dragačevo Rakova
Međusobne utakmice
2020-2021
25.04
16:00
Dragačevo
Rakova
1
0
20.09
11:00
Rakova
Dragačevo
2
0

Uporedni rezultati

Dragačevo
 
Rakova
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 1 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
1 (0) Broj poraza 1 (0)
1 (1) Dati poeni 2 (2)
2 (0) Primljeni poeni 1 (0)
-1 (+1) gol razlika na utakmicama +1 (+2)
50% (100%) Uspešnost 50% (100%)
fkdragacevo i još 1 korisnika su tipovali utakmicu
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača