XS
SM
MD
LG

Minimalac Dragačeva za nova tri boda

U 13. kolu Moravičke okružne lige - grupa A fudbalski klub Dragačevo je teže nego što se pre meča očekivalo savladao fenjeraša Rakovu.

Po lepom i sunčanom nedeljnom danu prijatnom za gledanje, ali manje prijatnom za igranje, Dragačevo je u utakmicu ušlo kao apsolutni favorit posle 3 pobede u isto toliko prolećnih kola, očekivala se goleada, ali utakmicu je odlučio jedan pogotak.

Gosti iz Rakove iako se nalaze na poslednjem mestu na tabeli Moravičke okružne lige - grupa A nisu došli u Guču sa belom zastavicom i svojom igrom možda pokazali da ne zaslužuju poziciju na kojoj se nalaze.

Prvu veliku šansu na utakmici videli smo već u 9. minutu utakmice, dubinsku loptu Zučkovića, na 18. metara od gola prima A. Tadić, vara štopera Rakove, izlazi 1 na 1 sa golmanom Nikolićem, lopta se odbija do leve stative gola Rakove na koju natrčava Resimić ali sa manje od metar ne uspeva loptu da ubaci u gol.

Gosti posle toga pokušavaju preko iskusnog Antića koji odlično razigrava ekipu, ali bez konkretne šanse za gol.

Uspavano prvo poluvreme mogao je da "probudi" M. Krupež u 41. minutu utakmice posle odličnog prijema lopte izlazi sam pred golmana domaćina Tešića ali sa nekih 5 metara neprecizno šutira i lopta odlazi u aut, pa je tako rezultatom 0-0 završeno prvo poluvreme.

U drugo poluvreme ekipa Dragačeva ulazi sa više želje za postizanje pogotka, pokušava preko Dmitrića, Resimića i A. Tadića ali ne uspeva da postigne gol, sve do 66. minuta kada glavni sudija Štavljanin posle igranja rukom igrača Rakove u kaznenom prostoru pokazuje na belu tačku, a ovog proleća raspucani iskusni Milovan Mijatović postiže svoj treći gol u četiri prolećna kola i od 66. minuta Dragačevo vodi 1-0.

Nastavilo je Dragačevo u istom ritmu, imalo par polu-prilika do kraja utakmice preko Resimića, Radivojevića, Radojičića, Dmitrića i D. Slavkovića ali je rezultat ostao nepromenjen, 1-0.

Dragačevo je mirno utakmicu privelo kraju, i pokazalo da je zasluženo jedina neporažena ekipa, sa svim pobedama, uz ekipu Slatine, u prolećnom delu Moravičke okružne lige - grupa A.

STADION: Stadion FK Dragačevo GLAVNI SUDIJA: Štavljanin Branislav (Čačak). POMOĆNE SUDIJE: Grujić Aleksandar (Lučani) , Kovačević Ilija (G.Milanovac). DELEGAT UTAKMICE: Grujović Uroš. ŽUTI KARTONI: Zučković, M. Slavković i Dramlić za Dragačevo. Milinković, M. Krupež, Ristanović, D. Krupež za Rakovu.  STRELCI: Mijatović u 66.minutu iz penala. IGRAČ UTAKMICE: Milovan Mijatović.

DRAGAČEVO: Tešić, M. Slavković, Ilić, Dramlić, D. Slavković, Mijatović, Zučković ( od 65. N. Tadić), Dmitrić, Radivojević, A. Tadić, Resimić (od 65. Radojičić).

RAKOVA: Nikolić, Slavković, Gvozdenović, Milenković (od 80. Jovašević), Antić, Ristanović, N. Krupež, Žunić, M. Krupež, D. Krupež, Nicović (od 66. Jeličić).


Ozremica 0 : 0 Prilike
Spartak 2 : 1 Voćar
Morava 1 : 3 Ovčar
Dragačevo 1 : 0 Rakova
Jedinstvo 1 : 4 Slatina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Slatina 13 10 2 1 32
2 Jedinstvo 13 8 2 3 26
3 Dragačevo 13 7 1 5 22
4 Ovčar 13 6 3 4 21
5 Morava 13 6 1 6 19
6 Spartak 13 4 4 5 16
7 Voćar 13 5 0 8 15
8 Prilike 13 4 3 6 15
9 Ozremica 13 4 2 7 14
10 Rakova 13 1 2 10 5