XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Mučenje lopte na Adi zavrŔeno miroljubivo

05.03.2021 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Srpska liga Beograd, nakon 95 dana od poslednje odigrane utakmice, nastavljena je danas susretom na Adi ciganliji između, nominalnog domaćina, Stepojevac Vage i joÅ” jednog beskućnika, Studentskog grada. Posle prvog dela sezone obe ekipe su uÅ”uÅ”kane u gornjem delu tabele, Stari grad se nalazi na 6. mestu i ima 31 osvojen bod, dok su Stepojevčani na 8. mestu sa bodom manje.

Međusobnim ispitivanjem snaga i opreznom igrom sa pojačanim odbrambenim blokom, obe ekipe su na startu pokazale međusobni respekt. Stepojevac se prvi oslobađa stegnutosti, počinje viÅ”e da atakuje, a plod takve igre je pogodak u 17. minutu. Udarac iz ugla je izveo Markov, na prvoj stativi je Kantar loptu samo skrenuo glavom na peterac gde se naÅ”ao Savić i sproveo je u mrežu. Gosti uzvraćaju 6 minuta kasnije kada je Å imun udarcem glave sa oko 12 metara uspeo da savlada domaćeg golmana za 1:1.

Brzo izjednačenje je vratilo igru sa početka utakmice, ponovo se igra oprezno, između dva Å”esnaesterca, s tim Å”to ima mnogo viÅ”e pogreÅ”nih pasova i nesigurnosti među igračima. Do kraja poluvremena nije bilo Å”ansi, samim tim ni promene rezultata.

Koncepcija igre je nepromenjena i na početku drugih 45 minuta igre. Rezervista Perendija je na tren razbio dosadu u 57. minutu, namestio se na 18 metara od gola i gađao raÅ”lje, bio je neprecizan tek za neki centimetar. Domaći pojačavaju ritam, a gol gostiju su ugrozili iz prekida u 73. minutu. Puletić je iz slobodnjaka sa oko 20 metara ciljao gornji ugao gola gostiju, Bojović je bio dobro postavljen i sigurno intervenisao.Ā 

Trener gostiju Janković pokuÅ”ava izmenama da podigne nivo igre svoje ekipe i parira sve razigranijem domaćinu.

Puletić i u 84. minutu pokuÅ”ava udarcem sa dvadesetak metara da ugrozi gol studenata, ovoga puta lopta odlazi preko prečke za nekoliko desetina centimetara. Gosti u 90. minutu imaju prvu i jedinu priliku u nastavku, Å”ut Gavrilovića sa 16 metara odbranio je Blagojević izbacivÅ”i loptu u korner.

Na kraju nereÅ”en rezultat je i najpravedniji ishod ove, igrom siromaÅ”ne fudbalske predstave. Sledeće kolo je na programu narednog vikenda, Stepojevac će biti gost Radničkog na Novom Beogradu, dok Studentski grad, na stadionu Brodarca, dočekuje Sremčicu.

STEPOJEVAC VAGA - STUDENTSKI GRAD 1:1 (1:1)

STADION: SC FSB Ada ciganlija. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Gospavić Ivan. POM.SUDIJE: Ljubojević Bogdan i Hajduk-Veljković MiloÅ”. STRELCI: Savić 18.min (Stepojevac Vaga), Å imun 23.min (St.grad). ŽUTI KARTONI: Sedlarević, DragiÅ”ić i Å imun (St.grad).

STEPOJEVAC VAGA: Blagojević, Gačić (Pejović), Manov, Puletić, Savić, Kapur, Rosić, Markov, Kantar (Perendija), Budimir (Dimitrijević), Jovanović (Jovanović).Ā 

STUDENTSKI GRAD: Bojović, Popović, Drndarević, Krstović, Bokić, Stegnjaja (Ilić), Sedlarević (Stojković), Gavrilović, Jovanović (Mrđenović), Šimun, Puzović (Ćulum).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Stepojevac Vaga Studentski grad