XS
SM
MD
LG

Velikim trijumfom u Raški PP 192 se približio trećeligaškom rangu!

"Orlovi sa tromeđe" - foto: facebook.com/kmfpp192

Nikad zanimljivije i neizvesnije nadmetanje u Regionalnoj futsal ligi Zapad ulazi u sam finiš. Do prethodnog kola 4 ekipe (PP 192, Sjenica, Ares i Raška) su praktično ravnopravno konkurisale za direktan plasman u viši rang. Sa dve pobede u dva kola nad direktnim rivalima "orlovi sa tromeđe" su iz te trke za titulu izbacili dva od tri rivala: najpre gradskog rivala Ares, tesnom pobedom (7:6) u prethodnom kolu, a sada, u utakmici 13. kola, i Rašku - verovatno najboljeg takmaca i to pobedom na njihovom terenu - 1:3 (1:1).

A u Raški je viđen dobar i čvrst duel, sa mnogo taktičkih postavki i zamki sa obe strane. Oba tima u praktično najjačim sastavima, oba tima sa istim ciljem - pobeda.

Prvo poluvreme je proteklo u blagaoj terenskoj inicijativi domaćina koji je odbrani PP 192 najviše problema pravio u igri sa pivotom, uz naravno odlične role Kostića po levoj strani. Međutim, kada bi odbrana gostiju popustila, na golu je suveren bio Minić, koji se vratio u tim nakon 4 utakmice pauze i pokazao koliko je nedostajao svojoj ekipi.

Nakon dužeg kombinovanja u napadu PP 192 je u vođstvo doveo Žigović u 8. minutu, udarcem sa distance, doduše uz lošu reakciju inače odličnog golmana Raške Veselinovića - 0:1.

Odličnu priliku da dupliraju vođstvo gosti propuštaju samo dva minuta kasnije, nakon dobre kontre "3 na 2", ali je nisu krunisali golom. Ubrzo je usledila kazna. Udarcem iskosa sa desne strane rezultat "poravnava" Premović, a nakon što je lopta zakačila blok gostiju, podigla se i prevarila Minića - 1:1. Tim rezultatom okončano je prvo poluvreme.

U drugom poluvremenu Radivojević je potpuno zatvorio igru Raške sa pivotom, Sredojević je zatvorio Kostića, ali su i ostali igrači PP 192 odigrali taktički besprekorno, stajali su blizu protivničkih igrača, ne dozvoljavajući im da kreiraju, pa je u igri Raške ponestalo ideja u napadu. Do izražaja je došla i odlična fizička sprema "orlova sa tromeđe", koji su "sve stizali", a konstantno pretili u polukontrama i kontrama.

Da bi se postigao gol, morate šutirati. Činio je to Radivojević u više navrata, neki put bi bivao blokiran, neki put bivao neprecizan, neki put bi njegov šut zaustavio golman Raške, ali ne i u 31. minutu nakon polukontre po levoj strani kada je iz trka iskosa, sa oko 9-10 metara raspalio "špicom" uz samu prvu stativu i doneo veliku radost svojoj ekipi - 1:2.

Stanje na terenu je bilo nepromenjeno, Raščani su samo "formalno" držali loptu u svojim nogama, ali pod konstantim pritiskom gostujućih igrača kreacije nije bilo. Ipak, nakon 6. prekršaja igrača PP 192 domaćin je na 3 minuta do kraja došao u priliku da udarcem sa 10 metara još jednom poravna rezultat, ali je neprecizan bio Petrović. I tu su ugašene sve njegove i nade njegovih saigrača.

Na minut i po do kraja Sredojević je preoteo jednu loptu, ona je došla do odličnog Ranitovića, koji je prihvata u trku i po desnoj strani prolazi pored dva igrača Raške, izlazi "oči u oči" sa golmanom Veselinovićem i preciznim šutem po zemlji pogađa suprotni ugao gola i praktično svira kraj - 1:3.

Ovom pobedom, a nakon remija Sjenice i Aresa (1:1), PP 192 se osamio na vrhu tabele sa 26 bodova, 2 više od Sjenice. Raška je na trećoj poziciji sa 20, a Ares na četvrtoj sa 18...

U narednom kolu, u subotu u 17h, "orlovi sa tromeđe" dočekuju Karanovac, a Raščani dolaze u Prijepolje, na megdan Aresu.

KMF Raška: Veljko Veselinović (12, g), Boris Premović (5), Ivan Krišto (7), Dušan Kostić (10, k), Uroš Vasiljević (14), Filip Radovanović (1, g), Marko Jovanović (3), Stefan Guberinić (4), Lazar Šćelović (6), Đorđe Savić (Petar Petrović (9), Lazar Ilić (11), Nemanja Blagojević (13) i Strahinja Dudić (15). Trener: Lazar Acković.

KMF PP 192: Dragoljub Minić (12, g), Miladin Radivojević (2), Emir Hamzić (9), Filip Sredojević (10), Amar Bećirović (77), Viktor Ratković (1, g, k) Nikola Kijanović (4), Milhad Žigović (Strahinja Ranitović (14), Hakija Račić (33) i Igor Dumić (93). Trener: Vladeta Novković.

Meč je vodio sudijski par iz Kragujevca: Bojan Savić i Bratislav Dinić. Delegat je bio Siniša Bradonjić, takođe iz Kragujevca.


Sjenica 1 : 1 Ares
Raška 1 : 3 PP 192
Karanovac 4 : 4 92
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 PP 192 12 8 2 2 26
2 Sjenica 12 7 3 2 24
3 Raška 12 6 2 4 20
4 Ares (-1) 12 5 4 3 18
5 Karanovac 12 2 2 8 8
6 92 12 1 1 10 4