XS
SM
MD
LG

Pobeda koja vraća samopouzdanje: PP 192 - Šljivići 6:2

Foto: facebook.com/kmfpp192

Iako oslabljeni neigranjem kapitena Novkovića, kao i povređenog Čovića, te Maračića i Lapčevića, "orlovi sa tromeđe" su dobrom igrom, posebno u prvom poluvremenu, ostvarili ubedljivu pobedu protiv Šljivića, u okviru 8. kola Regionalne futsal lige Zapad – grupe B – 6:2 (5:0). Istine radi i gosti iz Ivanjice su igrali u oslabljenom sastavu.

Pobeda je važna, pre svega, zbog vraćanja samopouzdanja ekipi, a nakon loših partija na dva od ukupno tri vezana gostovanja. Pobedom je takođe zadržan priključak za vodećim dvojcem Kosjerić - Zlatibor. Ono što je bila njihova bolna tačka u prethodne tri utakmice - primanje ranog gola (sva tri puta u 2. minutu), "orlovi sa tromeđe" su okrenuli u svoju korist. Upravo na isteku 2. minuta Miroslav Cvijović je prihvatio loptu na svojoj polovini, hitro krenuo ka golu gostiju, na tom putu fintom izbacio neposrednog čuvara, a onda, pre nego što je drugi protivnički igrač uspeo da ga blokira, iskosa, sa oko 7 metara sa leve strane šutirao i pogodio bliži ugao golmana gostiju Maričića – 1:0.

Iako je igra bila dinamična, sa još nekoliko prilika, posebno pred golom Šljivića, mreže su mirovale desetak minuta, nakon čega je usledio petominutni "blic krig" PP 192, gde su sa četiri pogotka rešili pitanje pobednika ovog meča.

Najpre je nakon faula nad Pajevićem u 11. minutu mlađani Ranitović snažno i precizno sa oko 10-ak metara duplirao vođstvo domaćina - 2:0.

Pokušali su Šljivići da sa golmanom u polju iznenade "orlove sa tromeđe" i stignu do pogotka, ali su pogoci završavali u njihovoj mreži. Dumić je iskoristio to što je svež ušao sa klupe, a rezultat je dala i agilnost svih igrača u odbrani PP 192, oduzeli su loptu, a Dumić sa svoje polovine pogađa nebranjen gol Ivanjičana - 3:0. Igrao se 15. minut.

I sledeći napad Šljivića se neslavno završio, loptu je u kontri povukao Reković, na centru se fintom oslobodio igrača, nastavio hitro ka golu gde ga je sačekivao još jedan igrač gostiju; ali je pronašao idealan trenutak da u trku, iz kolena, „špicom“, levicom šutira uz levu stativu golmana Maričića – 4:0!

Osokoljeni „orlovi sa tromeđe“ nastavili su sa napadima na tada smušene goste iz Ivanjice. Nakon jedne dobre akcije, priliku za svoj drugi gol imao je Reković, ali ga je u tome dobrom intervencijom sprečio golman Maričić. Međutim, na odbijenu loptu natrčava Ranitović i nemilosrdno „zakucava“ za 5:0 (16')! To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Gde su igrači PP 192 stali u prvom, tu su nastavili u drugom poluvremenu i već nakon tri minuta igre usledio je novi pogodak. Bila je to jedna u nizu brzih akcija sa nekoliko dodavanja koju je svojim drugim pogotkom na meču krunisao Cvijović – 6:0. Napad je potekao od golmana Minića koji je loptu dodao do Pajevića, koji odigrava dupli pas sa Dumićem, nakon čega upošljava Cvijovića na levoj strani koji sigurno ubacuje loptu u mrežu.

Međutim, nakon tog pogotka „orlovi sa tromeđe“ su malo „spustili gas“, a Ivanjičani su nastojali da pokažu da rezultat nije merilo njihovog kvaliteta, pa su napadali uglavnom sa golmanom u polju i naposletku dočekali svojih pet minuta, kada su pogocima Aleksandra Ilića u 33. i 38. minutu smanjili rezultat na 6:2. Oba pogotka su gotovo identična, u oba sučaja odbrana domaćih u „romb postavci“ nije dobro zatvorila dijagonalu na suprotnoj stativi, što su gosti preko pomenutog Ilića iskoristili. Kod prvog pogotka Ilić je bio na levoj stativi golmana Minića i plasirao loptu u mrežu, a kod drugog pogotka je na desnoj stativi odlično zahvatio loptu i neodbranjivo je zakucao pod prečku PP 192.

Bilo je još nekoliko prilika, ali bez pogotaka.

Utakmica je protekla u fer i dinamičnoj igri oba tima.

PP 192 je igrao u sledećem sastavu: Dragoljub Minić (1, g), Igor Pajević (21, k), Miroslav Cvijović (3), Strahinja Ranitović (6), Rade Gojak (5), Igor Dumić (93), Aldin Đurđević (53), Dušan Reković (18) i Nikola Kijanović (4). Predstavnik ekipe: Viktor Ratković.

Za Šljiviće su nastupali: Dragan Maričić (1, g), Savo Dragović (5, k), Milovan Veljović (20), Aleksandar Ilić (14), Igor Đurović (17), Miloš Dragović (21) i Vladimir Gavrilović (7).

Utakmicu je dobro vodio sudijski dvojac Goran Podraščić iz Požege i Enes Kasumović iz Sjenice. Delegat je bio Dejan Svičević iz Nove Varoši.

Kretanje rezultata:
1:0 – Miroslav Cvijović (2')
2:0 – Strahinja Ranitović (11')
3:0 – Igor Dumić (15')
4:0 – Dušan Reković (15')
5:0 – Strahinja Ranitović (16')
6:0 – Miroslav Cvijović (23')
6:1 – Aleksandar Ilić (33')
6:2 – Aleksandar Ilić (38')

U sledećem, 9. kolu „orlove sa tromeđe“ očekuje gostovanje u Sjenici, ekipi koja je u evidentnom usponu forme i rezultata, nakon čega će biti spuštena zavesa na jesenji deo sezone Regionalne lige Zapad – grupe B. 

Izvor: facebook.com/kmfpp192


Zlatibor 5 : 3 MB Namenska
Kosjerić 9 : 5 Sjenica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kosjerić 6 4 1 1 13
2 Zlatibor 7 3 1 3 10
3 PP 192 6 3 1 2 10
4 MB Namenska 7 2 1 4 7
5 Sjenica 6 2 0 4 6