XS
SM
MD
LG

Utakmica u Valjevu za futsal sladokusce

Detalj sa utakmice - foto: D.Dimitrijević

Meč u Valjevu je u nastavku sezone doneo ekipi Aranđelovca pravi ispit spremnosti za ulazak u viši rang, za koji se sa pravom bori. Prava je šteta što je u sportskoj hali Valis bilo svega desetak gledalaca, jer se imalo šta videti. I pored konstatacije da su obe ekipe nastupile bez po tri bitna igrača, utakmica je bila intezivna, borbena i kvalitetna.

Naime, nakon par minuta ispitivanja snaga i privikavanja na mestimično klizav parket, razvila se igra gde domaćin pokušava sistemskim rešenjima da ugrozi goste, dok Aranđelovčani čvrstom odbranom sprečavaju sve opasnosti po sopstveni gol. Strpljivom organizacijom napada i uz korišćenje polukontri opasno ugrožavaju domaću ekipu, stvaraju nekoliko prilika koje ne koriste usled  dobrih odbrana golmana Šarića. Propuštene prilike ih nisu pokolebale pa u kratkom intervalu između 6. i 8. minuta preko Prekića i Marjanovića postižu identične golove za vođstvo od 2:0. Nakon tog blic kriga Aranđelovčana domaći kreću još žešće u napade i u 15 minutu posle uigrane akcije smanjuju rezultat, strelac je Obradović. Pad koncentracije posle primljenog gola gostujuće ekipe, tim Bezbednosti nije iskoristio do poluvremena, iako je za to imao veliku priliku iz kaznenog udarca sa 10 metara u 19. minutu.

Drugo poluvreme je bilo još uzbudljivije, gosti su ušli rešeni da brzim vođstvom reše nedoumice, a domaćin agresijom i presingom stigne do izjednačenja. Posle par propuštenih šansi igrača gostiju, kako to biva u sportu stiže kazna. Milutinović ostvaruje prednost u igri 1 na 1 i postiže lep pogodak za izjednačenje u 27. minutu. Nakon pogođena 3 okvira gola od strane najboljeg igrača Aranđelovčana, Terzića, isti igrač najzad u 33. minutu uspeva da postigne pogodak za novo vođstvo. Domaćin se ne predaje, ponovo se diže poput Feniksa i nakon samo 2 minuta dobija još jednu priliku iz kaznenog udarca sa 10 metara koju ovaj put realizuje Milutinović. 

Taj pogodak kao da je probudio inat kod Aranđelovčana koji napadaju intezivnije i raznovrsnije, pa Bogdanović u 36. minutu uspeva golom iz neposredne blizine da dovede goste u novo preimućstvo. Bio je to šok za ekipu Bezbednosti, koju gosti koriste i već u sledećem napadu zadaju mat u tri poteza, još jedan gol Terzića. Pošto je ostalo svega 3 minuta do kraja meča, domaći ubacuju igrača-golmana u polje što im donosi posed lopte, ali bez opasnosti za goste, sve do jednog duela koju arbitri vide kao prekršaj i dosuđuju treći penal sa 10 metara.

Ovog puta pravda je zadovoljena, jer je lopta izvođača završila preko gola. U samoj završnici, agilni Stefanović u kontranapadu odigrava pas Marjanoviću kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu i u 39. minutu postavi konačan rezultat, 6:3 za goste iz Aranđelovca. Na kraju se može reći da je pobeda Aranđelovčana zaslužena, uz čestitke akterima obe ekipe za prikazanu igru. Aranđelovac u narednom kolu dočekuje ekipu Zenon iz Lajkovca, dok je tim iz Valjeva slobodan.

BEZBEDNOST 192 - ARANĐELOVAC 3:6 (1:2)

SALA: Sportska hala Valis. GLEDALACA: 10. SUDIJE: Milovanović Goran i Milić Vladimir. STRELCI: Obradović 15. i Milutinović 27. i 35.min (10m) (Bezbednost 192), Prekić 6, Marjanović 8. i 39, Terzić 33. i 37. i Bogdanović 36.min (Aranđelovac). ŽUTI KARTONI: Živanović (Bezbednost 192), Prekić (Aranđelovac).
BEZBEDNOST 192: Šarić, Milutinović, Tojčić, Vukosavljević, Obradović - rezerve: Jakovljević, Živanović, Rafailović, Marković, Savković, Gligorić.
ARANĐELOVAC: Mastilović, Marjanović, Terzić, Bogdanović, Stefanović - rezerve: Pajović, Tešić, Prekić, Kaličanin.


Braća Nedić 9 : 1 Flash
Euro-lider 13 : 2 Karanovac
Zenon 3 : 5 Kareli
Bezbednost 192 3 : 6 Aranđelovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kareli 10 6 4 0 22
2 Euro-lider 10 6 1 3 19
3 Aranđelovac 9 6 1 2 19
4 Braća Nedić 10 6 0 4 18
5 Bezbednost 192 10 4 3 3 15
6 Karađorđe 2015 9 4 2 3 14
7 Zenon 10 3 2 5 11
8 Flash 10 1 1 8 4
9 Karanovac 10 1 0 9 3