XS
SM
MD
LG

Bukulja iznad Zlatibora

Detalj sa utakmice - foto: D.Dimitrijević

Susret dva debitanta u Trećoj ligi Srbije u odličnoj predstavi obe ekipe pripao je Aranđelovčanima. Iako bez nekolicine igrača, ali sa zavidnim iskustvom u futsal nadmetanjima, uspeli su da dobiju veoma zahtevnu utakmicu na premijeri u gradu pod Bukuljom. Ekipa Zlatibora, mlada, poletna, čvrsta, došla je u Aranđelovac u punom rosteru da se otvoreno takmiči i pokuša da osvoji bodove.

Utakmica je počela oprezno sa obe strane gde domaćini pokušavaju da kroz pas na pivota stvore situaciju za gol, dok se gosti oslanjaju na brze kontranapade i sporadične šuteve sa distance. U takvim okolnostima Aranđelovčani stvaraju nekoliko poluprilika gde im nedostaje malo agilnosti i bržih reakcija u završnici, a nakon solo prodora Stefanovića i stativa se isprečila u njihovim htenjima da stignu do vođstva. Zlatiborci koriste prvu priliku i šut u okvir gola za vođsvo, strelac je Pavle Tomić u 9. minutu.
To  domaće igrače nije poremetilo, pa su u nastavku uz malu promenu načina i sistema igre napravili nekoliko vrlo dobrih prilika. Odbranama se istakao veoma raspoloženi golman gostiju Drndarević, uz još jednu pogođenu prečku. Kada se već očekivao kraj prvog perioda igre, ekipa Aranđelovca pravi akciju u tri poteza koju realizuje iskusni Kaličanin, te se na odmor otišlo nerešenim rezultatom.

Aranđelovčani u nastavku kreću sa ogromnom energijom i željom da najzad povedu, a napori su im se konačno isplatili u 30. minutu. Nakon odlične blok odbrane iz polukontre dolaze u toliko željeno vođstvo, još jednom je Kaličanin pokazao umeće i sjajnom ˝bocom˝ prevario odličnog golaman Zlatibora. Taj gol je toliko poljuljao goste da već u narednom napadu domaćina ne uspevaju da zaustave vihornog Stefanovića, koji nakon situacije jedan na jedan šutem sa desetak metara postiže pogodak za 3:1.

Gosti su primorani da uzmu tajm-aut, a igra se potom preselila na polovinu domaćih koji se svesno brane i žele da iz tranzicije ugroze goste. To im uspeva u 36. minutu preko brzonogog Markovića koji postiže pogodak za visokih tri razlike. Međutim tu nije kraj, a za to su se potrudili uporni Zlatiborci, kada nakon kornera i usled sporije postavke domaćih igrača, Vujović u 38. minutu smanjuje zaostatak. Do kraja susreta gosti pokušavaju sa pet igrača u polju da izmene rezultat, to im ne uspeva i u zadnjem minutu primaju i peti gol. Udarcem sa svoje polovine mladi Stefanović postavlja konačan rezultat za zasluženu pobedu Aranđelovčana, dok gostima sa Zlatibora pripadaju čestitke za fer i korektnu igru.

Posle 3. kola Zlatibor i Aranđelovac dele 3. i 4. mesto sa po 6 osvojenih bodova, s tim što momci iz grada pod Bukuljom imaju meč manje. Sledećeg vikenda Aranđelovčani će biti gosti Euro-lidera u Petrovcu na Mlavi, dok Zlatibor gostuje ekipi MB Namenska u Lučanima.

ARANĐELOVAC - ZLATIBOR 5:2 (1:1)

SALA: SC Šumadija. GLEDALACA: 50. SUDIJE: Radović Strahinja i Savić Bojan. STRELCI: Kaličanin 20. i 30, Stefanović 30. i 40. i Marković 36.min (Aranđelovac), P.Tomić 9. i Vujović 38.min (Zlatibor). ŽUTI KARTON: P.Tomić (Zlatibor).
ARANĐELOVAC: Mastilović, Tešić, N.Jovanović, Stefanović, Kaličanin - rezerve: Pajović, Dobričić, Prekić, S.Jovanović, Marković.
ZLATIBOR: Drndarević, V.Tomić, Ž.Kostadinović, P.Tomić, Stanić - rezerve: Despić, Vujović, M.Kostadinović, Dragović, Obradović.


Metalac Kolorado 3 : 3 MB Namenska
Bajina Bašta 3 : 3 Zlatar 033
Kosjerić 3 : 3 Kragujevac Wild Boars
Kareli 0 : 4 RB
Aranđelovac 5 : 2 Zlatibor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kosjerić 3 2 1 0 7
2 Kragujevac Wild Boars 3 2 1 0 7
3 Aranđelovac 2 2 0 0 6
4 RB 3 2 0 1 6
5 Zlatar 033 3 1 1 1 4
6 Metalac Kolorado 3 1 1 1 4
7 Zlatibor 2 1 0 1 3
8 Kareli 3 1 0 2 3
9 Bajina Bašta 3 0 1 2 1
10 MB Namenska 3 0 1 2 1
11 Euro-lider 2 0 0 2 0