XS
SM
MD
LG

Počelo veliko finale, Zvezda slavila u "Basket city" i povela sa 1-0 u seriji

Detalj sa meča - foto: n.t.

Crvena zvezda i Art basket su započeli finalnu seriju ovogodišnjeg izdanja šampionata Srbije za košarkašice. U prvom meču odigranom na Čukarici, "crveno-bele" su bile bolje i zasluženo slavile 76:59. Presudne su definitovno bile druga i treća četvrtina (17:8 i 29:16 u korist domaćina), a stiče se utisak da je tokom čitavog susreta Zvezda igrala veoma agresivno u odbrani i na granici faula, te nije dozvoljavala gosćama lake poene. To je pomalo unelo i nervozu u mladu ekipu Art basketa, kojoj je ovo prvi put da igra finale plej-ofa. U ekipi domaćina briljirala je Katanić (15p, 7 sk, 9 as), a pratile su je Janković i Bojović, dok je god gošći najbolja bila Žaklina Janković (13 p, 4 sk, 2 as).

Svakako važna lekcija za Voždovčanke, a sigurni smo da će drugi meč u "Mega factory" biti mnogo bolji i zanimljiviji za gledanje. Zvezda će pokušati da reši pitanje pobednika, ali ne zaboravimo da su mnogi "favoriti" padali na vrućem terenu u pomenutoj hali, gde ekipa Art basketa igra sa nekom posebnom željom i energijom.

Ne propustite drugi meč finalne serije zakazan za 8. April, 18:00, uz direktan prenos (stream) preko košarkaškog saveza Srbije i njihovog youtube kanala.

Crvena zvezda: Katanić (c) 15, Janković 16, Nedeljkov 10, Bojović 16, Avlijaš 8, Deurić 6, Čorto 5, Dešić, Milanović, Kapisoda, Ristić, Zečević
Art basket: Čolić (c) 8, Janković 13, Zec 8, Ražnatović 4, Stefanović 4, Bukvić 12, Vučković 6, Mitrović 2, Talijan 2, Miljanić, Panić, Glišić

CRVENA ZVEZDA  -  ART BASKET  76:59  (20:19 ; 17:8 ; 29:16 ; 10:16)
Dvorana: FMP Basket City, Beograd ; bez gledalaca.