XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda u finalu, za odbranu titule protiv Kraljeva

Košarkašice Crvene zvezde mts i u drugom meču polufinalne serije plej-ofa ŽKLS savladale Vojvodinu 021, ovog puta u Novom Sadu 71-49 (18-17, 18-13, 24-12, 11-7) i ostvarile plasman u finale. Za odbranu šampionske titule protivnik će biti Kraljevo.

Ni u drugom meču crveno-bele nisu imale većih problema, i pored nešto čvršćeg starta utakmice. U trećoj deonici su prelomile utakmicu u svoju korist, pa je poslednjih 10 minuta bila formalnost.

Crvena zvezda je otvorila utakmicu serijom 9-3, uz 7 poena Tine Jakovine, koja odmah odgovorila na trojku Katarine Jakovljević, što su bili jedini poeni domaće ekipe do sredine poluvremena. Tada je Vojvodina vezala osam poena i nove dve trojke za prvo izjednačenje, 11-11. Poen za poen i prva promena rezultata u finišu, Žaklina Janković pogađa za 17-16, ali Sneža Bogićević čuva Zvezdinu prednost na kraju prvih deset minuta, 17-18.

Seriju između dve četvrtine do 8-0 nastavljaju Bogićevićeva i Dunja Zečević što je nateralo na tajm-aut trenera Jovanovića pri rezultatu 17-24. Urodilo je plodom jer je Vojvodina mini serijom smanjila minus na 21-24 a Crvena zvezda pet minuta nije uspevala da probaci loptu kroz mrežicu. Jovana Jevtović je prvim poenima prekinula post, a Zvezda u poslednjih dva minuta pravi seriju 8-2 za miran odmor. Žaklina Janković je pogodila za 30-36 pre isteka vremena.

I tu je bio kraj neizvesnosti, Aleksandra Katanić je pogodila za tri poena, zatim bila precizna i sa penala za prvu dvocifrenu razliku na meču, koju Zvezda nije ispuštala do kraja meča. Mini serijama je slomila otpor treće ekipe na završnom turniru WABA lige, a Katanićeva i Sneža Čolić novim trojkama praktično rešile pitanje pobednika. Marina Stojić i Žaklina Janković su uspele samo da smanje na 42-60 pred poslednjih deset minuta.

Gošće su preko Katarine Jakovljević (trojka) i Kristine Marjanović pokušale da se približe, ali je Tina Jakovina odbila nalet, a tandem kapitena Naumčev-Katanić potvrdio pobedu šampiona i plasman u finale. Konačan rezultat postavila je trojkom Milica Bojović 1:10 pre kraja susreta za 49-71.

Najefikasnija u Novom Sadu sa 15 poena bila je Aleksandra Katanić, Čelsi Hal je ubacila 11, Tina Jakovina 10.

Protivnik u finalu biće Kraljevo, koje je i u drugom meču bilo uspešnije od Art Basketa i nadoknadilo minus 6 u samom finišu utakmice za plasman u finale. Finalna serija počinje u subotu, a prednost domaćeg parketa imaće Crvena zvezda.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 2 (1as), Hal 11 (4sk 4ukl), Jovanov, Čorto 4 (1sk 1as), Bogićević 7 (4as 3ukl), Zečević 6 (7sk 1as 1blk), Katanić 15 (2sk 2as 1ukl), Nedeljkov (1as), Jevtović 4 (4sk 2ukl), Bojović 7 (6sk 2as 1ukl), Jakovina 10 (4sk 1ukl), Čolić 5 (3sk 6as 1ukl). Trener: Dragan Vuković