XS
SM
MD
LG

Tomić: Ušli smo ozbiljno u meč

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su započeli odbranu titule u Superligi Srbije.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić je bio zadovoljan načinom na koji je njegov tim odigrao protiv Dunava (101:60). Pre svega zbog toga što nije bilo opuštanja kod igrača.

Teško je analizirati ovakvu utakmicu. Ušli smo ozbiljno u meč, pristup je bio baš onakav kakav treba, svih 12 igrača je odgiralo kako treba od početka do kraja. Trudio sam se i da raspodelim minutažu – rekao je Tomić.

Naglašava da mu je glavni cilj da ekipa održi pravu formu.

Potreban je kontinuitet i ritam. Najgore bi bilo sada da se opustimo i da kažemo da će igrati oni koji nisu imali minute u ABA ligi ili da se neki ne skidaju. Želim da ostanemo u ritmu i da odigramo onako kako Zvezda treba da igra i da osvojimo titulu. Primer u ovom meču je bio Rivers. Igrao je za mnoge velike klubove i danas je odigrao ozbiljno tokom tog vremena koje je proveo na parketu. Kažem, trudim se da održim ritam, ali u isto vreme i da pružim šansu mladim igračima.

Apostrofirao je da opuštanja neće biti.

Mogu da razumem igrače da posle titule dođe do nekog malog opuštanja i to je normalno. Dobili su dva slobodna dana, proslavili i idemo dalje. Moj posao je da se postaram da pristup svih bude ozbiljan i profesionalan.

Upitan da li je za njega posao sada lakši posle titule u regionalnom takmičenju kaže:

Još na početku sezone sam pričao o ciljevima kluba i rekao da je nemoguće da jedan tim stalno ide na gore i da bude na 100 odsto i da će biti pobeda i poraza. Normalno je da je trener kriv kada se gubi, tako je u svim zemljama. Da li je lakše ili ne, posao trenera je da uvek bude fokusiran i na maksimumu bilo da je rival Real ili Dunav. Moraš da budeš profesionalan. Jeste, uzeli smo ABA ligu, proslavili i sada imamo nove obaveze. Sledeće godine ćemo opet juriti taj trofej, takav je naš posao i moramo na to tako da gledamo.

Na pitanje kakav je status sa Reglandom, Perperogluom i Cirbesom koji zbog broja stranaca nisu prijavljeni za Superligu odgovara:

Džo i Stratos su povređeni, čak i da se opoprave ne mogu da nam pomognu. Njihov status je da trenutno nisu u ekipi, ali su deo Zvezde. Mi smo tim od početka i bićemo zajedno do kraja sezone. Kada se sve ovo završi možemo da pričamo o narednoj sezoni – zaključuje Tomić.


FMP 97 : 87 OKK Beograd
Crvena zvezda MTS 86 : 58 Borac
Dunav 89 : 106 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda MTS 10 10 0 20
2 FMP 10 8 2 18
3 Borac 10 6 4 16
4 Zlatibor 10 3 7 13
5 OKK Beograd 10 2 8 12
6 Dunav 10 1 9 11