XS
SM
MD
LG

Mašinac eskivirao meč sa Vojvodinom, razlog nepoznat

fudbal Mašinac VojvodinaKreće plej-of; foto: Vanja Keser

Poslednje kolo regularnog dela Superlige Mašinac je trebalo da igra protiv Vojvodine, ali taj meč za Nišlijke nije imao rezultatski značaj. Ipak, niške fudbalerke nisu otputovale za Novi Sad, o razlogu trener Slobodan Miletić nije želeo da govori, a komentar novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju ni od direktora kluba Zorana Pavlovića.

Utakmica je trebalo da se igra u sredu, 17. aprila, ali to se nije desilo. O celom slučaju bi trebalo da odlučuje Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, koja zaseda četvrtkom, ali juče se slučaj niških fudbalerki nije našao pred njima, pa će verovatno morati da sačeka sledeću nedelju.

Sudeći po dosadašnjoj praksi Vojvodina bi trebalo da dobije službenu pobedu od 3:0.

I pored poziva i poruke, direktor kluba Zoran Pavlović nije se javio novinarima, kako bi govorio o razlogu neodlaska tima u Novi Sad, dok je trener Miletić rekao da se on bavi fudbalskim stvarima.

Klub je morao da reši neke stvari. Ali, mi treba da se bavimo samo fudbalom, a šta se i zašto dešava nije naš deo - rekao je Miletić.

I da se odigrao, ovaj meč svakako ne bi imao uticaj na stanje na tabeli - Mašinac je u plej-ofu, a Novosađanke nisu. U doigravanje se prenose samo bodovi osvojeni protiv timova koji su regularni deo sezone završili među prvih 4.


Plej-of počinje na Delijskom visu

Borbu za titulu šampiona Srbije, Mašinac počinje na svom stadionu, u subotu, 20. aprila. Rival će mu biti Sloga iz Zemuna, ekipa koja je u doigravanje prenela 5 bodova i koju su savladali dva puta ove sezone.

Već smo dva puta igrali protiv Sloge, pobedili smo oba puta, ali videćemo sada kako će biti. Mislim da imamo šanse za novu pobedu. Biće teško jer nas već u utorak očekuje duel sa Požarevcem u Kupu Srbije. Očekuje nas težak raspored u narednom periodu, ali šta je, tu je - ispričao je Miletić.

Niške fudbalerke doigravanje počinju sa druge pozicije i sa 10 bodova, a od prvog mesta ih deli 5 bodova, pošto je subotički Spartak prvi, sa 15 prenesenih bodova.

Utakmica 1. kola plej-ofa igra se na Delijskom visu od 16 sati.

Inače, sem Spartaka, Mašinca i Sloge, u plej-ofu je Crvena zvezda, koja ima najslabiji učinak od ove četvorke. Crveno-bele su u doigravanje prenele samo 3 boda, a svaki sakupljen iz remija, s obzirom na to da nije uspela da pobedi nijedan od preostala 3 tima.


14 .kolo Superliga Srbije
Radnički 1923 1 : 7 Spartak
Crvena zvezda 11 : 0 Požarevac
Vojvodina 3 : 0 Mašinac Trejs PZP
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 11 0 1 33
2 Mašinac Trejs PZP 12 6 3 3 21
3 Crvena zvezda 12 6 3 3 21
4 Sloga 12 6 3 3 21
5 Vojvodina 12 3 0 9 9
6 Požarevac 12 2 2 8 8
7 Radnički 1923 12 2 1 9 7