XS
SM
MD
LG

Ivana Boričić: Uživam u igri, a ponude iz Turske su samo dodatni motiv!

Ivana Boričić - photo credit: FSCG

Odličan start sezone za Radnički iz Kragujevca, dve pobede na početku Super lige što je najbolji otvaranje sezone u istoriji kluba iz Kragujevca. Jedna od najzaslužnijih za fenomenalne partije svog kluba je Ivana Boričić reprezentativka Crne Gore.

Postigla si 3 pogodka u prva dva kola prvenstva. Još jedan gol ti nije pripisan, a imala si i dve asistencije.

"Hvala puno na lepim rečima! Zadovoljna sam svojim učinkom, ali za mene su najvažnije igre celog tima. Na terenu dajem sve od sebe da doprinesem ekipi, i srećna sam što se to trenutno vidi kroz golove i asistencije. Takođe, motivišu me sjajna podrška saigračica i stručnog štaba, pa je to razlog što igram sa puno samopouzdanja", skromna je bombarderka iz Podgorice.

Interesovanje dva turska kluba za tebe nije mala stvar. Kako gledaš na tu situaciju i da li postoji mogućnost da karijeru nastaviš van Srbije?

"Iskreno, veoma sam polaskana što su klubovi iz inostranstva zainteresovani za mene, jer je to dokaz da se moj trud i rad cene i van granica Srbije. Trenutno sam fokusirana na igre u Radničkom 1923 i sve što se dešava van terena prepušteno je mom menadžeru. Ne mogu da kažem da me ne privlači prilika da se okušam u inostranstvu, posebno u Turskoj čiju ligu inače i pratim, ali moj fokus je trenutno na Radničkom i sezoni koja je pred nama", stoji čvrsto na zemlji Boričić.

Ukoliko ostaneš, spomenula si da želiš da ostvariš nešto značajno sa Radničkim ove sezone. Koji su ti ciljevi sa klubom i šta misliš da je ključ uspeha tima?

"Moj primarni cilj je da dam maksimum na svakoj utakmici i da pomognem timu da ostvarimo što bolji plasman. Mislim da Radnički ima kvalitet ove sezone da se bori za visoke ciljeve, a svakako da budemo u prve četiri ekipe. Ključ uspeha je timski duh, disciplina i rad. Imamo odličnu atmosferu u svlačionici i verujem da možemo da uradimo velike stvari ove sezone", zaključila je na kraju Ivana Boričić.


Sloga Zemun 1 : 2 TSC
Milutinac 2023 0 : 5 Crvena zvezda
Napredak Junior 2018 : Radnički 1923
Vojvodina 0 : 8 Spartak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 2 2 0 0 6
2 Spartak 2 2 0 0 6
3 Radnički 1923 2 2 0 0 6
4 TSC 3 2 0 1 6
5 Napredak Junior 2018 0 0 0 0 0
6 Sloga Zemun 2 0 0 2 0
7 Milutinac 2023 3 0 0 3 0
8 Vojvodina 2 0 0 2 0