XS
SM
MD
LG

Mašinac sa Suzanom Stanković želi da se brzo vrati u elitu

Pripreme igračica Mašinca u Grzi - foto: facebook.com/zfkmasinac

Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša, višestruki šampion zemlje (24 titule, 15 pehara pobednika kupa), preživljava najteže trenutke u više od pola veka postojanja, i od jeseni igraće u drugom rangu. Proteklu sezonu u eliti su neslavno završili, sa 17 poraza, i sada su članovi Prve lige. Ženski fudbal u gradu na Nišavi pao je na niske grane, gradske strukture su im okrenule leđa i bez finansijske pomoći bile su unapred osuđene na selidbu u niži rang.

Povodom aktuelne situacije klub se obratio javnosti saopštenjem u kojem stoji:

"Mašinac je počeo pripreme za novu sezonu predstavljanjem novog stručnog štaba. Na čelu je Suzana Stanković, legendarna fudbalerka kluba, sa rekordnih 538 utakmica i 288 golova. Suzana ima 79 nastupa za reprezentaciju. Igrala je u PAOK-u iz Soluna, sa kojim je osvojila šest titula prvaka Grčke i tri kao prvi trener. Suzana je posle Perice Krstića, četiri godine bila selektor Areprezentacije, a potom U-16 i U-17 reprezentacije, sa kojom se plasirala na završnicu prvenstva Evrope. Novom treneru u radu će pomagati Ivan Krstić".

Mašinac je polovinom jula počeo sa pripremamaće, a od 2. do 9. avgusta braviće u turističkom naselju Grzi, gde će biti obavljene bazične pripreme. Neophodno je da se urede tribine, svlačionice i teren, kako bi devojke mogle da vrate klub na staze stare slave.

Sa mlađim selekcijama radiće Anja Stanković, Goran Micković i Anica Jelić.


Mašinac 2 : 3 Vojvodina
Radnički 1923 2 : 1 TSC
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 1923 20 10 0 10 30
2 TSC 20 6 4 10 22
3 Vojvodina 20 5 2 13 17
4 Mašinac 20 1 2 17 5