XS
SM
MD
LG
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
Buran remi Grafičara i Zemuna iza juga Marakane

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Grafičar mesec dana ne zna za pobedu, pa je danas željan pobede ušao ambiciozno u meč protiv Zemuna. Igraju ofanzivno i do prve stopostotne prilike stižu u 15. minutu, Mladenović se našao sam pred golmanom Zemuna, ovaj ga je padom u noge osujetio da postigne pogodak. Samo tri minuta kasnije Ajdar je nadmudrio golmana zeleno-plavih i doveo ljubičaste u vođstvo. Bila je to lepa akcija čitavog napadačkog reda.

 

Šest minuta kasnije kardinalnu grešku Jovanovića kada je napucao svog golmana kaznio je Rošević i izjednačio rezultat. Nije brzo poravnanje demoralisalo Grafičar, nastavljaju sa atacima, a u 28. minutu se odbranom istakao Joksimović nakon snažnog šuta Eugena sa ivice šesnaesterca. Isti igrač je u 43. minutu zamalo neprecizan nadvisivši sve posle kornera koji je izveo Markišić, tako da se na odmor otišlo nerešenim rezultatom. 

Posle samo 40 sekundi u nastavku rezervista Stojanović je propustio idealnu priliku da dovede domaći tim u novo u vođstvo, golman gostiju je još jednom dobrom intervencijom sačuvao svoju mrežu. Minut kasnije i prečka je saveznik Zemuna, ovaj put posle šuta Veličkovića. 

Nakon nekoliko propuštenih prilika Eugen se najzad upisao u listu strelaca u 62. minutu, Mijailović je malo skrenuo njegov šut tako da je Joksimović bio bespomoćan. Ponovo prednost domaćih nije bila dugog veka, Ratković se u 69. minutu nakon dodavanja glavom Popovića našao sam pred Vranešom i rutinski ga savladao. 

Veliku glupost napravio je Popović kod Zemuna u 78. minutu, prilikom izmene odugovlačio je pri izlasku za šta je opomenut, a nakon prigovora i isključen, pa su gosti utakmicu završili sa igračem manje. Grafičar ovaj poklon nije uspeo da iskoristi i materijalizuje pobedonosnim golom tako da i petu utakmicu zaredom nisu uzeli čitav plen. 

U 13. kolu Grafičar gostuje Javoru u Ivanjici, a Zemun dočekuje Radnički iz Sremske Mitrovice.

RFK GRAFIČAR - ZEMUN 2:2 (1:1)

STADION: Rajko Mitić jug veštačka trava. GLEDALACA: 250. GL.SUDIJA: Živić Petar. POM.SUDIJE: Milenković Milan i Cvetković Ivan. STRELCI: Ajdar 18. i Eugen 62.min (Grafičar), Rošević 24. i Ratković 69.min (Zemun). ŽUTI KARTONI: Veličković (Grafičar), Popović i Ratković (Zemun). CRVENI KARTON: Popović 78.min (drugi žuti) (Zemun). 

RFK GRAFIČAR: Vraneš, Savić (Marić), Babakar, Vasiljević, Markišić, Eugen, Srbijanac (Đurić), Veličković (Eugen), Jovanović, Ajdar (Čarls), Mladenović (Stojanović).

ZEMUN: Joksimović, Plavšić, Tabaković (Kalat), Svetličić (Bogdanovski), Vićentijević, Rošević (Ratković), Đukić (Jovanović), Parađina, Mijailović, Popović, Milošević.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije RFK Grafičar Zemun
Međusobne utakmice
2024-2025
19.10
14:00
RFK Grafičar
Zemun
2
2

2020-2021
03.04
16:00
Zemun
RFK Grafičar
1
2
27.09
16:00
RFK Grafičar
Zemun
1
0

2019-2020
04.12
13:00
RFK Grafičar
Zemun
1
0
08.09
16:30
Zemun
RFK Grafičar
1
0

Uporedni rezultati

RFK Grafičar
 
Zemun
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
5 (3) Broj utakmica 5 (2)
3 (2) Broj pobeda 1 (1)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
1 (0) Broj poraza 3 (1)
6 (4) Dati poeni 4 (2)
4 (2) Primljeni poeni 6 (2)
+2 (+2) gol razlika na utakmicama -2 (0)
60% (66%) Uspešnost 20% (50%)
Nema rezultata