XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Konačno penal za Slogu

05.05.2021 Aleksandar DaiÅ”ević

Žestoka borba za svaku loptu - duel Žeradjanin i jednog fudbalera Dinama Foto: G. Šljivić

Posle čačanskog Borca, vranjanski Dinamo je drugi tim koji je ovog proleća pobeđen na Gradskom stadionu u Kraljevu. Ono Å”to je obeležje ove sasvim dobre fudbalske predstave jeste jedanaesterac dosuđen za Slogu, prvi ove sezone i prvi posle skoro dve godine. Gosti su se predstavili u jako dobrom izdanju, sigurno jedna od najboljih ekipa koja je gostovala u Kraljevu ove sezone. U prvih deset minuta Vranjanci su izvrÅ”ili takav pritisak da Sloga nije izaÅ”la iz peterca,a Nemanja Andrijanić je pokazao zaÅ”to je jedan od najboljih golmana u Prvoj ligi i spasao je svoj tim. Sloga je u 11. minutu povela, Žerađanin se izborio za jednu loptu, odlično proÅ”ao po desnoj strani, usledila prizemna povratna lopta i tamnoputi Adama pogađa mrežu nemoćnog VukaÅ”inovića. Momak iz Gambije je tako na oba uzastopna meča Sloge u Kraljevu bio strelac i pokazao se kao veoma dobra akvizicija. Ponovo su terenom zagospodarili fudbaleri iz Vranja, viÅ”e su trčali, viÅ”e imali loptu i ozbiljno pretili. Čubrilo je strahovitim Å”utem pogodio stativu gola ā€žbelihā€œ, dok je Stevanović dva puta bio u zicer prilikama, ali je Andrijanić reagovao kao panter. U samom finiÅ”u prvog poluvremena, Sloga je imala veliku priliku preko Mrđe koji je od centra vukao loptu, izaÅ”ao pred VukaÅ”inovića koji je nogom sprečio da se lopta nađe u mreži.

Ā 

U drugom poluvremenu potpuno otvorena igra, nova prilika za Stevanovića, ali Andrijanić brani,a onda je ponovo na scenu stupio Mrđa. U duelu sa Sousa Santosom se izborio za jednu loptu, uÅ”ao u Å”esnaesterac, gol je visio u vazduhu, ali je Å”toper gostiju napravio prekraÅ”aj za najstražu kaznu. Siguran realizator bio je Aleksandar Gojković, a niko od prisutnih na utakmici nije mogao da se seti kada je dosuđen penal za ā€žbeleā€œ prethodni put i ko je tada bio izvođač najstrože kazne. Rezultatski se do kraja utakmice niÅ”ta nije menjalo, ali je prilika bilo na obe strane. Grk Oikonomikos i Nedeljković su imali veoma dobre prilike za Dinamo, oba puta je Andrijanić bio junak. Na drugoj strani Amos je imao Å”ansu utakmice, jedan na jedan sa golmanom Dinamo, zaobiÅ”ao ga je, ali je vratar gostiju uspeo da zgrabi loptu pre same egzekucije. Na kraju slavlje Sloge, scena ne mnogo puta viđena ove sezone, ali Kraljevčani krajnje ozbiljno i poÅ”teno igraju do kraja, bez obzira Å”to su odavno izvadili povratnu srpskoligaÅ”ku kartu.

SLOGA ā€“ DINAMO 2 ā€“ 0 (1 ā€“ 0)

Gradski stadion u Kraljevu.Ā Bez gledalaca Strelci: Adama u 11. i Gojković (iz jedanaesterca) u 53. minutu.Ā Sudija: DuÅ”an Pančić (Sombor) 7 Pomoćne sudije: Nemanja Todorović (Jagodina) i Svetlana Bilić (Ruma) 7.Ā Å½uti kartoni: Adama, Vukotić, Zlatković (Sloga), Zlatković (Dinamo).Ā Igrač utakmice: Aleksandar Gojković (Sloga) 8.

SLOGA: Andrijanić 8, Adama 8, Vukotić 7,5, Petković 7,5 (od 70. minuta Savić 7), Gojković 8, Zlatković 7,5 (od 46. minuta Veljović 7), Mijić 7,5, Gočanin 7,5, MarkiÅ” 7,5, Žerađanin 7,5 (od 80. minuta Amos -), Mrđa 7,5 (od 70. minuta Čamagić 7).

DINAMO: VukaÅ”inović 7, Čubrilo 7,5, Zlatković 7 (od 53. minuta Balabanović 6,5), Stanojević 7, Gordić 7 (od 45. minuta Baždarević 6,5), Stevanović 7,5, Sousa Santos 7 (od 72. minuta Oikonomikos 6,5), Spasić 7,5, Jezdović 7, Keča 7 (od 46. minuta Nedeljković 7), Ilić 6,5 (od 46. minuta VeÅ”kovac 7).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Sloga (K) Dinamo
GogiMix1 i joÅ” 2 korisnika su tipovali utakmicu