XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Kabel dominirao na Novom Beogradu

Foto: H.D.Vujanović

Trakoristi su prijatno iznenađenje ovog proleća sa sve četiri pobede, a ako se uzmu u obzir i poslednja četiri kola jesenjeg dela prvenstva, imaju sedam pobeda i samo remi u Kraljevu. Kabel je na drugoj strani loÅ”e započeo nastavak prvenstva, ima po pobedu i poraz, uz dva nereÅ”ena rezultata, ali je joÅ” uvek na drugom mestu sa pet bodova prednosti ispred danaÅ”njeg domaćina.

Prvi kvartal utakmice protiče u međusobnom ispitivanju, a prvu Å”ansu stvaraju gosti u 24. minutu. Posle Sekulićevog centarÅ”uta Mesarović Å”utira neometan sa 10 metara, sjajno je odbranio mladi Katić i sačuvao svoj gol. Sekulić i Mesarović ponavljaju akciju u 42. minutu, ovaj put sa uspeÅ”nim ishodom. Mesarovićev udarac glavom sa 7-8 metara zavrÅ”io je u mreži. Rezultatom 1:0 za goste je zavrÅ”en prvi deo u kojem je viđena bojažljiva igra obe ekipa, sa puno međusobnog respekta.

Tandem Sekulić - Mesarović u 47. minutu ponovo je viđen na delu. Sjajno upoÅ”ljen od svog kolege na svega pet metara od praznog gola, Mesarović loptu Å”alje kraj stative. Mesarović se danas baÅ” ispromaÅ”ivao, minut kasnije je ponovo u idealnoj Å”ansi, ali Katić i blato zaustavljaju loptu pre nego je preÅ”la gol liniju.

Naredni period protiče u blagoj inicijativi IMT-a, gosti se umeÅ”no brane, ujedno iz brzih kontranapada stižu i da priprete. Najbliži drugom pogotku su bili u 71. minutu kada Kojičić iz blizine ne koristi lepu priliku. U 77. minutu Kočović je proÅ”ao kao brzi voz po levoj strani i kada je stigao ispred gola, bocnuo loptu preko istrčalog Katića za 0:2.

Iznenadila je danas slaba igra IMT-a, odigrali su neprepoznatljivo bez i jedne konkretne Å”anse za gol. Gosti su se taktički mudro postavili, dominirali sredinom terena i pokazali da su uz Kragujevčane glavni pretendent za ulazak u Super ligu. Prvenstvo se nastavlja već naredne srede, kada Novobeograđani gostuju lideru u Kragujevcu, dok Kabelu u Novi Sad dolaze Piroćanci.Ā 

IMT - KABEL 0:2 (0:1)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Mitić Milan. POM.SUDIJE: Milićević MiloÅ” i Zdravković Miodrag. STRELCI: Mesarović 42. i Kočović 77.min (Kabel). ŽUTI KARTONI: Lučić i Zorić (IMT), Govedarica, Mesarović, Bihorac, Petrić i Obadović (Kabel).
IMT: Katić, Zorić, VukaÅ”inović, Stamenić (Todorović), Marković, GliÅ”ić (Ilić), Kijevčanin (Purić), Lučić (Đuričković), Džinović (Lazović), Dimitrić, Fofana.Ā 
KABEL: Elesin, Jeličić, Sekulić (Radočaj), Novaković, Petrović (Petrić), Mesarović (Obadović), Kočović, Kojičić, Bogdanović (Karać), Bihorac, Govedarica.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije IMT Kabel
Međusobne utakmice
2021-2022
03.03
13:00
IMT
Kabel
4
1
IMT
22.09
16:00
Kabel
IMT
0
3
IMT

2020-2021
19.03
15:00
IMT
Kabel
0
2
IMT
13.09
16:30
Kabel
IMT
2
0
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Kabel
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (1) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 2 (1)
7 (4) Dati poeni 5 (2)
5 (3) Primljeni poeni 7 (3)
+2 (+1) gol razlika na utakmicama -2 (-1)
50% (50%) UspeŔnost 50% (50%)
Nema rezultata