XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Dupli trijumf Mačve nad OFK Beogradom

Najverniji navijači Mačve, danas su imali dupli razlog za radost! Najpre je u okviru 12. kola Omladinske lige Srbije, FK „Mačva“ ostvarila pobedu na domaćem terenu, nad ekipom OFK Beograda, rezultatom 2:1 (1:0), dok su nešto kasnije na gostovanju OFK Beogradu, prvotimci Mačve slavili rezultatom 0:1 (0:0). U Omladinskoj selekciji Šapčana golove su postigli Blagojević i Marković, dok je mrežu domaćeg tima u Beogradu, zatresao Bojan Matić u 58. minutu utakmice 10. kola Prve lige Srbije.

Na konferenciji za novinare, šef Stručnog štaba FK „Mačva“, Predrag Rogan je rekao da su momci još jednom pokazali svoju zrelost i da su takmičarski izneli ovu utakmicu. „Znali smo da smo iskusnija ekipa, imali smo informaciju da je OFK Beograd jedna mlada i poletna ekipa, međutim u ovom trenutku je odlučilo iskustvo, kvalitet je takođe na našoj strani. Momcima svaka čast na još jednom dobrom rezultatu, a ekipi OFK Beograda sve najbolje u nastavku prvenstva, zaista mislim da oni zaslužuju pažnju. Kolegi Draženu Dukiću, koji je smogao snage da u ovom trenutku preuzme Beograd i hrabro se uhvati u koštac sa svim problemima, želim uspeh u nastavku karijere i vođenju kluba“, naveo je Rogan.

Trener OFK Beograda, Dražen Dukić kaže da je današnja utakmica delovala kao derbi, bez obzira što je Mačva zasluženo na prvom mestu, a OFK Beograd pri dnu tabele. „Mi smo znali da je Mačva iskusna i kvalitetna ekipa, ali bez obzira na to, moj subjektivni osećaj je da nismo zaslužili da izgubimo. Mačva je pokazala i želju i volju, vidi se da imaju kvalitetnih igrača  i da se tu dobro i kvalitetno radi. Ovde se jasno vidi koliki je značaj kada treneri imaju duži period rada sa ekipom, imaju proces stvaranja tima i ekipe, jednostavno to dolazi do izražaja i dobrih rezultata. Moji igrači su u ovom momentu dali svoj maksimum, mislim da su tim koji može da napreduje i da do polusezone uzmemo što je moguće više bodova, pa da malo pojačamo tim. Imamo mladih i kvalitetnih igrača koji zaslužuju pažnju, kao i reprezentativaca koji imaju lepu budućnost. Čestitke Mačvi, ali i mojim igračima na želji i volji. Nama predstoji teško gostovanje u Užicu, jer nemamo više vremena i moramo da uzimamo bodove“, istakao je na konferenciji za novinare trener OFK „Beograda“ Dražen Dukić.   

Prvu fudbalsku trojku danas su osvojili Omladinci Mačve, koji su OFK „Beograd“ savladali rezultatom 2:1 (1:0). Strelci iz redova Mačve bili su Blagojević i Marković.

Trener Omladinske selekcije Mačve, Dejan Sarić kaže da je utakmica bila prava prvenstvena gde je veća važnost bodova bila na Mačvinoj strani.

„Poveli smo u 8.minutu, posle penala koji je odlično izveo Blagojević. U daljem toku utakmice, borba se odvijala na sredini terena i uz blagu inicijativu Beograđana. Na poluvreme smo otišli sa prednošću od jednog gola. U drugom poluvremenu OFK je krenuo silovitije, a Mačva je vrebala šansu iz polukontri. OFK je imao priliku da izjednači, ali sreća je bila na strani Mačve i isprečila se stativa. Posle solo prodora i proigravanja,  Marković je bio nemilosrdan i to je već bilo 2:0. Mačva je održavala terenski ravnotežu, ali posle nesmotrenog starta Jeremića u 90. minutu sudija je pokazao na belu tačku. Do kraja je ostalo malo vremena i veoma važni bodovi su ostali u Šapcu. Čestitam mojim igračima na zalaganju i borbenosti“, navodi Sarić.

U narednom 11. kolu Prve lige Srbije, Mačva dočekuje ekipu „Budućnosti“ iz Dobanovaca, dok Omladinska selekcija Mačve u 13. kolu Omladinske lige Srbije, gostuje ekipi FK „Partizan“.

 

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije OFK Beograd Mačva
Međusobne utakmice
2023-2024
13.04
16:00
Mačva
OFK Beograd
1
1
05.11
13:00
OFK Beograd
Mačva
2
1

2016-2017
03.05
17:00
Mačva
OFK Beograd
3
0
15.10
15:00
OFK Beograd
Mačva
0
1

Uporedni rezultati

OFK Beograd
 
Mačva
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
1 (1) Broj pobeda 2 (1)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
2 (1) Broj poraza 1 (0)
3 (2) Dati poeni 6 (4)
6 (2) Primljeni poeni 3 (1)
-3 (0) gol razlika na utakmicama +3 (+3)
25% (50%) Uspešnost 50% (50%)
Nema rezultata