XS
SM
MD
LG
25.04.2013 Aleksa Čokić

OFK Beograd osvojio NIKE-ov kvalifikacioni turnir Premier kup

Pioniri OFK Beogradaplasirali su se na završne evropske kvalifikacije Premier kupa pobedivši u finalu ekipu Napretka iz Kruševca. Kompanija Delta Sport i NIKE su i ove godine za područje našeg regiona organizovale tradicionalni kvalifikacioni turnir za uzrast fudbalera pionirskih selekcija, momaka rođenih 1998. godine i mlađih. Ovaj turnir svake godine ima za cilj da pobednika pošalje na završne

evropske kvalifikacije koje će se ove godine održati u Ljubljani.

 Turnir je organizovan u saradnji sa fudbalskim klubom OFK Beograd i na njemu su pored domaćina, učestvovali FK Napredak iz Kruševca, FK Bežanija, kao i FK Internacional iz Beograda.U samu završnicu turnira plasirali su se OFK Beograd I FK Napredak iz Kruševca, a nakon neizvesne utakmice pobedili su momci sa Stare Karaburme, rezultatom 2:1.Pobedniku je specijalnu pozivnicu za Sloveniju svečano uručio mladi fudbaler Petar Golubović, prošlogodišnji pobednik NIKE CHANCE programa, a danas prvotimac OFK Beograda.

 Mladi Romantičari će početkom maja imati priliku da se nadmeću sa klubovima kao što su Porto, Olimpijakos, Tvente, Genk i mnogi drugi koji su obezbedili vizu za ovaj prestižni turnir. Plasmanom u finale u Ljubljani, OFK Beograd bi uspeo da se plasira na završni Svetski turnir koji se tradicionalno održava u Mančesteru pod pokroviteljstvom Mančester Junajteda i kompanije NIKE.

Premier kup je globalni turnir na kojem učestvuju mladi fudbaleri iz celog sveta. Turnir je osnovan od strane NIKE-a 1993. godine kao Nike Premier Cup, a učestvovala su 624 tima iz 15 evropskih zemalja. Sledeće godine, turnir se proširioi na azijski kontinent, a 1995. i na Latinsku Ameriku. Turnir raste iz godine u godinu, a trenutno broji više od 10000 ekipa širom sveta koje se bore za 20 raspoloživih mesta na završnom Svetskom finalu Premier kupa u Mančesteru.