XS
SM
MD
LG

"Crno-beli" za fudbalske sladokusce

Zajednički snimak veterana FK Sloga (Kraljevo) i beogradskog Partizana

Udruženje fudbalskih veterana FK Sloga iz Kraljeva ugostilo je sekciju veterana FK Partizan iz Beograda i tako u godini dana organizovalo utakmice protiv kolega iz napa dva najveća kluba. Posle prijema u gradskoj kući, odigrana je i utakmica na Gradskom stadionu koja je počela minutom ćutanja zbog smrti jednog od najboljih fudbalera „crno-belih“ i bivšeg reprezentativca Marka Valoka. Pre prvog sudijskog zvižduka organizovana je i mala svečanost i uručen je uranjen dres Sloge Aleksandru Aci Trifunoviću rođenom Kraljevčaninu i bivšem igraču Sloge iz koje je otišao u Partizan gde je postao fudbalska legenda. Sam meč je protekao u potpu noj dominaciji gostiju iz Beograda koji su imali sijaset prilika i Kraljevčane je ubedljivijeg poraza spasao golmanski tandem Dukić-Božović. Sve što su veterani Sloge uradili bila je prečka koji je pogodio Vladimir Petrović. Na drugoj strani Željko Radijičić je dva puta matirao Dukića iz sličnih akcija, da bi konačan rezultat prvog poluvremena postavio neumorni Vojimir Sinđić. U nastavku nešto manje uzbuđenja,a još jedna lopta završila je iza leđa vratara Sloge. Učinio je to rasni golgeter Gabrijel Radojičić.

Veći broj naših igrača nije imao priliku da u svojoj karijeri igra protiv Partizana ili C. zvezde. Sada, kroz rad udruženja veterana u prilici smo da igramo i da se družimo sa legendama. Hvala Partizanu na odazivu i što su omogućili još jedna lep događaj u Kraljevu. Posebno sam srećan što je sa nama Aca Trifunović istinska fudbalska legenda i čovek koji je iz belog dres krenuo u svet. Verujem da su svi akteri ovog susreta uživali – naglasio je Boris Bunjak, kapiten Sloginih veterana.

Među „crno-belima“ bioje i Branko Smiljanić koji je sredinom devedestih godina prošlog veka bio trener Sloge sa kojim su beli igrali odličan fudbal i bili u vrhu tadašnje Druge lige. Njemu je na zajedničkoj večeri uručena fotografija karikatura u znak sećanja na vreme provedeno u gradu na Ibru.

Ja sam praktično ove domaćin. Ovo je moj grad, tu sam rođen, tu sam zaigrao fudbal i vreme koje sam proveo u Slogi je najlepše koje sam imao u svojoj karijeri. Uvek mi je drago kada sam tu i drago mi je da vidim poznata lica, vidim da me Kraljevčani nisu zaboravili. Hvala im na tome. Žao mi je što je Sloga potonula, ali se uzdam da će doći bolje vreme. Ovaj grad i ovaj klub zaslužuju najviši rang – uz dozu emocija govorio je bivši reprezentativac, nekada kapiten Partizana i fudbaler italijanskog Askolija, Aleksandar Aca Trifunović.

Boris Bunjak predao uramljen dres FK Sloga bivšem igraču kluba i fudbalskoj legendi Aleksandru Aci Trifunoviću

Celodnevno druženje veterana dva kluba, koji su nas makar na trenutak vratili u neka prošla i mnogo lepša vremena, zasvršeno je obaveznim „trećim poluvremenom“ i druženjem uz muziku.

Veterani Fudbalskog kluba Sloga iz Kraljeva

SLOGA (VETERANI) – PARTIZAN (VETERANI) 0 – 4 (0 – 3)

Gradski stadion u Kraljevu Gledalaca: 150 Sudija: Pavle Jolović (Kraljevo) Strelci: Ž. Radojičić u 24. i 36. minutu, Sinđić u 41. i G. Radojičić u 69. minutu

SLOGA (Veterani): Dukić, Smiljanić, Gusnić, Ribać, Bunjak, Lalić, Klašnja, Bogavac, Đukić, Stepanović, Pavlović Još su igrali: Božović, Tomić, Simeunović, Pantelić, Terzić, Petrović, Jelić, B. Milanović, Vukomanović, D. Milanović, Milovanović

PARTIZAN (Veterani): Budiša, Antić, Kadenić, Babeu, Pavlović, Smiljanić, Da Silva, Jocić, Sinđić, G. Radojičić, Đurić, Ž. Radojičić, Stojković, Vasiljević, Žunić, Savić