XS
SM
MD
LG

Bogdan Mirčetić: Angažovanom i disciplinovanom igrom do bodova u Novom Pazaru

Foto: N. Kotlajić

Zahuktali su se fudbaleri Radničkog 1923 i pobedama nad uvek neugodnim IMT-om i novajlijom u Mozzart Bet Superligi, ekipom Tekstilca iz Odžaka, nagovestili uspon forme posle perioda promenljivih rezultata. Predstojeće gostovanje starom rivalu, ekipi Novog Pazara, u utakmici 10. kola Mozzart Bet Superlige koja je zakazana za subotu od 18 časova na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, idealna je prilika za Dudićeve izabranike da potvrde dobru formu i nastave napredak na prvenstvenoj lestvici. 
Probudili su se fudbaleri Radničkog 1923 i nakon dva nesrećna poraza od Crvene zvezde i lučanske Mladosti uspeli su da obraduju svoje pristalice pobedama protiv IMT-a i Tekstilca. Ključnu ulogu u oba trijumfa “crvenih” odigrao je mladi Bogdan Mirčetić. Talentovani ofanzivac, koji je ovog leta stigao na “Čika Daču” iz beogradskog Partizana, bio je dvostruki strelac u ubedljivoj pobedi nad popularnim “traktoristima” (4:0), da bi potom postigao pogodak koji je „crvenima“ doneo sva tri boda u duelu sa ekipom iz Odžaka (1:0). Dovoljno da se osamnaestogodišnji momak naprečac nađe u epicentru fudbalske javnosti, koja u njemu vidi naslednika Milana Aleksića. Utisak je da ovi silni hvalospevi u medijima poslednjih dana ne dotiču previše Bogdana, koji samo želi da nastavi sa dobrim igrama u dresu kragujevačkog kluba.

- Ništa se specijalno nije izdešavalo. Trudio sam se maksimalno na treninzima, davao sto odsto svojih mogućnosti na svakoj utakmici i eto to mi se vratilo na pravi način. Naravno, lepo je to kada te svi hvale, ali me iskreno to ne dotiče previše. Samo želim da nastavim da napredujem i da svojim igrama pomognem ekipi u ostvarivanju što je moguće boljih rezultata – skroman je mladi ofanzivac.

Čini se da je Mirčetiću godila promena pozicije i da su njegovi igrački kvaliteti došli do punog izražaja tek kada je zaigrao iza napadača.

- Moja prirodna pozicija i jeste ova koju trenutno igram u Radničkom, tako da mi je svakako ta prekomanda sa desnog krila na mesto iza špica i te kako prijala i pružila mi mogućnost da na najbolji način pokažem svoje igračke kvalitete – dodaje mladi as Radničkog.

Šumadinci su pobedama protiv IMT-a i Tekstilca praktično “poništili” prethodna dva poraza od Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana, ali i podigli nivo samopouzdanja pred buduće prvenstvene izazove.

- Protiv Zvezde smo imali tu nesreću da primimo gol u poslednjim minutima utakmice i to nakon što smo ostali sa desetoricom igrača na terenu, dok smo u Lučanima posle odlične igre u prvom poluvremenu i minimalnog vođstva, početkom drugog dela napravili dva penala nakon čega se sve okrenulo protiv nas. Srećom, uspeli smo brzo da se oporavimo od ova dva poraza i pobedama protiv IMT-a i Tekstilca vratili smo se u gornji deo tabele gde nam je i mesto. Da ne pričam o tome koliko nam ove pobede znače na polju jačanja samopouzdanja, koje je bilo u određenoj meri poljuljano nakon pomenutih poraza – ističe Mirčetić.

Za razliku od utakmice od IMT-a, gde su na prilično lak i ubedljiv način došli do trijumfa, Kragujevčani su se dosta mučili dok nisu slomili otpor izuzetno čvrste i uporne ekipe Tekstilca u prethodnom kolu.

- Utakmica protiv Tekstilca bila je izuzetno teška i naporna, naročito to drugo poluvreme u kojem su nas baš “stisli” i naterali da se branimo. Ipak, uspeli smo da izdržimo njihov pritisak i sačuvamo stečeno vođstvo do kraja utakmice. Istina je da smo u prvom poluvremenu propustili nekoliko izglednih prilika da dođemo do osetnije prednosti i praktično rešimo utakmicu u svoju korist, ali je na kraju ipak najvažnije to što smo uspeli da upišemo nova tri boda – konstatuje novi „biser“ kluba sa “Čika Dače”.

Sledi tradicionalno “vruće” gostovanje ekipi Novog Pazara, koja je u prošlom kolu doživela težak poraz na gostovanju TSC-u u Bačkoj Topoli (2:5) i biće sigurno motivisana da pred svojim navijačima popravi utisak.

- Nema sumnje da nas očekuje jako teško gostovanje protiv vrlo motivisanog protivnika, koji je poznat po tome da igra odlično pred svojom publikom. Pripremamo se polako za tu utakmicu i verujem da ćemo uz maksimalnu angažovanost i disciplinu u igri uspeti da osvojimo nove bodove - izneo je Mirčetić svoja očekivanja pred put u Novi Pazar, gde su „crveni“ poslednji put slavili u aprilu prošle godine i to minimalnim rezultatom (1:0).

Direktan prenos utakmice je na Arena Sport 4 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Jedinstvo (Ub) : Spartak ŽK
Vojvodina : Radnički (N)
OFK Beograd : IMT
Crvena zvezda 2 : 1 Železničar
Mladost (L) : Partizan
Tekstilac : Napredak
Novi Pazar : Radnički 1923
Čukarički : TSC
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 9 8 1 0 25
2 Mladost (L) 9 6 1 2 19
3 OFK Beograd 9 6 1 2 19
4 Čukarički 9 5 2 2 17
5 Radnički (N) 8 5 0 3 15
6 Radnički 1923 9 4 1 4 13
7 Železničar 10 4 1 5 13
8 Vojvodina 8 3 2 3 11
9 Partizan 7 3 2 2 11
10 TSC 8 3 1 4 10
11 Tekstilac 9 3 1 5 10
12 Spartak ŽK 8 2 2 4 8
13 Novi Pazar 8 2 2 4 8
14 Napredak 9 2 2 5 8
15 IMT 9 2 2 5 8
16 Jedinstvo (Ub) 9 0 1 8 1