XS
SM
MD
LG

Šumadinci spremaju zamku šampionu!

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

U poslednjoj utakmici pre odlaska na prvu prvenstvenu pauzu, fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće u nedelju od 19 časova na stadionu FK Metalac u Gornjem Milanovcu branioca titule i učesnika grupne faze Lige šampiona Crvenu zvezdu. Šumadinci su pobedom na gostovanju OFK Beogradu prošlog vikenda pokazali da polako hvataju pravi takmičarski ritam, te sa dosta optimizma iščekuju predstojeći okršaj sa “crveno-belima”.

Trebalo je Dudićevim izabranicima vremena da se “zalaufaju” i podignu realizaciju na nivo iz prethodne sezone. Posle odličnog izdanja i veličanstvenog rezultatskog vaskrsnuća u susretu sa novosadskom Vojvodinom, Šumadinci su prošlog vikenda u žestokoj razmeni vatre sa povratnikom u elitni rang takmičenja, OFK Beogradom, na novoizgrađenom stadionskom kompleksu “Kraljevica” u Zaječaru bili za nijansu ubojitiji i sa pet “lakih komada” u mreži “romantičara” napravili su idealnu uvertiru za duel sa braniocem titule Crvenom zvezdom.

- Sigurno da nam je pobeda protiv OFK Beograda žargonski rečeno “raširila krila” i da nam je dosta značila, pre svega na polju samopouzdanja. I u prethodnom periodu smo pružali dobre partije, ali je rezultat kao po pravilu izostajao. Nismo doduše imali ni sreće sa realizacijom na pojedinim utakmicama, ali nam se eto sve to vratilo u Zaječaru – konstatuje kapiten “crvenih” Milan Mitrović.

“Crveno-beli” na stadion kraj Despotovice takođe stižu u dobrom raspoloženju, nakon što su u sredu uveče uspeli da eliminišu norveški Bode u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, te će po četvrti put u svojoj istoriji predstavljati Srbiju u najeminentnijem evropskom klupskom takmičenju. Tim Vladana Milojevića je, ako izuzmemo remi sa ekipom Mladosti iz Lučana na stadionu “Rajko Mitić”, novu sezonu u Mocart Bet Superligi otvorio u skladu sa očekivanjima i sa trinaest osvojenih bodova u prvih pet prvenstvenih rundi trenutno drži čelo superligaške tabele.

- Nesporno je da nas očekuje jedna jako teška utakmica. Crvena zvezda je uz Partizan najkvalitetnija ekipa u ligi, što je uostalom i pokazala rezultatima u uvodnom delu prvenstva. Što se nas tiče, vredno smo trenirali i pripremali se za ovu utakmicu tokom čitave sedmice i daćemo svoj maksimum da dođemo do pozitivnog rezultata – poručuje stameni Prokupčanin.

Utakmica sa aktuelnim šampionom Srbije jedna je od onih u kojoj Kragujevčani nemaju puno toga izgube, s obzirom da će naspram sebe imati verovatno igrački najkvalitetniju ekipu u ligi. Ujedno to je i motiv više za dokazivanje pre svega mlađim igračima, koji nemaju priliku da svaki dan igraju sa učesnikom Lige šampiona.

- Svi smo jako motivisanja i željni dokazivanja, posebno mlađi igrači. Jednostavno, ovo je utakmica u kojoj nemamo šta da izgubimo. Odigraćemo najbolje što znamo, pa ćemo videti za koliko će nam to biti dovoljno. Svakako očekujem jednu dobru fudbalsku predstavu i odličnu atmosferu na tribinama. Nadam se i da će nas naši navijači podržati u velikom broju, kao što je to bio slučaj i na prethodnim utakmicama – izneo je Mitrović svoja očekivanja u vezi sa sutrašnjim duelom.

Kapitenu Radničkog 1923 je minula utakmica protiv OFK Beograda bila prva u novoj sezoni Mozzart Bet Superlige, s obzirom da je zbog povrede koju je doživeo još na početku priprema na Zlatiboru propustio prva četiri kola, kao i dvomeč sa Mornarom u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

– U prvoj pripremnoj utakmici protiv Sloge iz Doboja doživeo sam nimalo naivnu rupturu na butini, zbog koje sam morao da pauziram nekih mesec i po dana, tako da sam preskočio prvih par kola u prvenstvu, kao i evropski dvomeč sa Mornarom. Sada sam se hvala Bogu vratio na teren, osećam se dobro, ali sigurno će mi trebati još jedno dve-tri utakmice da se vratim u staru formu – otkriva svoje zdravstveno stanje prekaljeni defanzivac sa inostranim pedigreom.

Mitrovićevo prisustvo sigurno će mnogo značiti treneru Feđi Dudiću u situaciji kada zbog povreda ne može da računa na dvojicu centralnih defanzivaca, iskusnog Slobodana Simovića i Besima Šerbečića. Van stroja je i najbolji strelac “crvenih” prošle sezone Milutin Vidosavljević, koji ima problema sa rupturom mišića, te ga po svemu sudeći očekuje nešto duža pauza. Upitan je i nastup standardnog levog beka Tomislava Dadića, koji se takođe žali na povredu


Jedinstvo (Ub) 0 : 0 Radnički (N)
Spartak ŽK 2 : 0 IMT
Vojvodina 2 : 0 Železničar
OFK Beograd 3 : 2 Partizan
Crvena zvezda 2 : 0 Napredak
Mladost (L) 2 : 1 Radnički 1923
Tekstilac 2 : 1 TSC
Novi Pazar 2 : 2 Čukarički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 7 6 1 0 19
2 Mladost (L) 8 5 1 2 16
3 OFK Beograd 8 5 1 2 16
4 Čukarički 8 4 2 2 14
5 Železničar 8 4 1 3 13
6 Partizan 6 3 2 1 11
7 Tekstilac 8 3 1 4 10
8 Radnički (N) 6 3 0 3 9
9 Vojvodina 7 2 2 3 8
10 IMT 7 2 2 3 8
11 Novi Pazar 7 2 2 3 8
12 Spartak ŽK 7 2 2 3 8
13 Napredak 8 2 2 4 8
14 Radnički 1923 7 2 1 4 7
15 TSC 7 2 1 4 7
16 Jedinstvo (Ub) 7 0 1 6 1