XS
SM
MD
LG

Švedska ''glumi'' Englesku

Foto: fss.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće danas od 18 sati protiv Švedske posljednji pripremni meč pred EURO. Na utakmici u Stokholmu biće priređen i zvaničan oproštaj za Zlatana Ibrahimovića od fudbala.

- Zlatan je jedan od najboljih igrača u istoriji, drago nam je da će da se oprosti u meču sa Srbijom. Očekujem zbog svega lijepu atmosferu. Ponavljam, Zlatan je važna figura u svjetskom fudbalu, ostavio je veliki trag - izjavio je selektor Srbije Dragan Stojković na konferenciji za medije.

On je "analizirao" i prethodnu utakmicu sa Austrijom u Beču, gdje je srpski tim poražen 2:1.

- Radili smo analizu, gledajući brojeve, statistiku koja daju važne parametre, videli smo da smo imali tu rupu između 10 i 15 minuta. Na fizičkom planu smo bili u egalu, u nastavku dominantniji, kontrolisali smo igru. Izgubili smo, što ne volimo, ali kao tim smo reagovali i poslije izmena. Igrači su pokazali karakter, minus od dva gola nije mnogo uticao na njih - istakao je Stojković.

Iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu, naglasio je selektor.

- Dešavalo se da na početku meča sami sebe guramo u probleme koje kasnije moramo da rešavamo. Dešavaju se stvari koje ne očekujemo, a onda biramo teži put da se vratimo u igru. Trudićemo se da u narednim utakmicama budemo koncentrisaniji na početku meča i kako počnemo i tako završimo utakmicu - rekao je Stojković.

Srbija će prvu utakmicu na EURO odigrati 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

Četiri dana kasnije slijedi duel sa Slovenijom u Minhenu, a posljednji rival u C grupi biće Danska, 25. juna, takođe u Minhenu.


Danska 0 : 0 Srbija
Engleska 0 : 0 Slovenija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Engleska 3 1 2 0 5
2 Danska 3 0 3 0 3
3 Slovenija 3 0 3 0 3
4 Srbija 3 0 2 1 2