XS
SM
MD
LG

"Krojači" kroje sudbinu Ivanjičanima

FK Tekstilac - foto: instagram.com/fktekstilac1919

Tekstilac sa kapitalom od jednog gola putuje u danas u Ivanjicu na revanš meč baraža. Trijumf na Karađorđu doneo je veliku radost u Odžake, ali nije poprimilo obrise euforije, jer znaju da ih teži deo posla očekuje u revanšu. Strelac pobedonosnog gola bio je Miroslav Marković, nakon neuspešno izvedenog jedanaesterca, lopta se od golmana Manojlovića odbila do izvođača, koji je ovoga puta bio precizniji.

Strelac gola Marković kaže da su odigrali kvalitetnu utakmicu protiv jakog i iskusnog rivala.

- Ovo je dobar rezultat koji nam daje nadu da u revanšu možemo da ostvarimo rezultat koji bi nam omogućio ulazak u elitu. Ušli smo u meč borbeno, sa dozom samopouzdanja. Teren je bio idelaan pa je lopta samo klizila, moglo se dobro kombinovati. Bilo je još prilika za ubedljiviju pobedu. Gosti su po rečima trenera Ćurčića odigrali slabije, ali smo mi dosta zaslužni za to, jer nismo dozvolili rivalu da se razmahne - navodi iskusni napadač, svestan je da će Javor zaigrati znatno bolje pred svojim navijačima.

- S razlogom moramo da respektujemo rivala. Moramo i mi da uđemo u ovu utakmicu bolje nego što smo bili na Karađorđu. Nema sumnje da nas čeka izuzetno teška prepreka koju ćemo teško moći da preskočimo, ako ne pokažemo još bolju i efikasniju igru. Imamo prepoznatljiv stil koji karakteriše čvrsta defanziva i spremnost da se iz faze odbrane brzo transformišemo u napadačke akcije.

Kompletan sastav Javor Matisa nije pokazao bilo kakav ozbiljan plan da igra, da nešto iskreira i stvori iz igre, već je čekao kontru, prekid, grešku...