XS
SM
MD
LG

Na Lagatoru borba između "Davida i Golijata"

Foto: facebook.com/FK Inđija

U Inđiji su se do poslednjeg trenutka nadali da će kao prošle godine, pored pruge, ugostiti Železničar u prvom meču baraža. Kada je ta opcija otpala rezervna varijanta je bio novosadski Karađorđe, ali ih je Tekstilac preduhitrio. Ostala je prvobitna odluka Loznica i danas fudbalska ekspedicija kreće put Podrinja i u večernjim satima imaće trening na novom Lagatoru.

Sa nestrpljenjem očekuju dvomeč sa Železničarom. Trener Jovan Golić ulogu favorita prepušta rivalu i dvomeč ga podseća na odmeravanje snage "Davida protiv Golijata".

- Ovi mečevi nose posebnu draž i podsećaju na kup. Za nas je to finale i krunisanje uspešne sezone poslasticom i odmeravanjem snage sa jednim superligašem. Momci su željni novih dokazivanja i Pančevci su prilika za testiranje sopstvenih mogućnosti. Železničar je dolaskom Tomislava Sivića podigao nivo igre, našao je neku formulu, sistem da iz ekipe izvuče maksimum. Nemaju poraz u plej autu i napravili su seriju dobrih rezultata dovoljno da se nađu u baražu. Sa rivalom smo imali zimus proveru i dobro se poznajemo. Imamo velike kadrovske probleme i na utakmici sa RFK Grafičarom ostali smo bez najboljeg igrača Janjića (skočni zglob) i kapitena Stojanovića (koleno), tako da im sledi duža pauza. Zbog kartona susret na Lagatoru propustiće Vrbić i Mijailović - raportira Golić.

Inđijci će imati podršku svojih navijača i organizovan je prevoz sa dva autobusa. Očekuju da pristalice i prijatelji kluba iz Podrinja dođu na Lagator. Kako Inđija i Loznica nose istu boju dresove nadaju se da će Lozničani dati podršku oslabljenom i slabijem rivalu.