XS
SM
MD
LG
12.05.2024 FK Radnički Niš

Radnički protiv IMT-a za nastavak pozitivne serije na Čairu

Detalj sa konferencije za štampu - foto: FK Radnički Niš

Fudbaleri Radničkog dočekaće u 35. kolu Super lige Srbije, odnosno 5. kolu plej-aut faze takmičenja, ekipu IMT-a na Čairu.

Radnički je u regularnom delu šampionata dva puta bio bolji od IMT-a. Na Čairu minimalnim rezultatom, dok je u gostima, sredinom februara, bio ubedljiviji (3:0). O narednom protivniku šef stručnog štaba Radničkog Dejan Joksimović ima samo reči hvale.

Očekuje nas jedna jako mlada, talentovana ekipa, koja igra sa velikom dozom energije. Neke njihove prednosti su i što igraju dugo zajedno, imaju kontinuitet, većina igrača je tu još od sezone kad su ušli iz druge u Superligu, takođe i trener je isti. Jako su dobri u ofanzivnim tranzicijama imaju izuzetno brze igrače u tom ofanzivnom delu i gaje moderan stil igre takmičarski, napadački. U prilog tome ide i činjenica da daju dosta golova, dosta ih i primaju. Mi smo se u odnosu na sve to pripremali. Ovaj meč bitan je u smislu nekog našeg konačanog plasmana. Ovo je neka, da kažem, druga meč lopta, ukoliko je iskoristimo možemo da ostvarimo naš prevashodni cilj i opstanemo u ligiOčekujem i reakciju igrača posle poraza u Subotici, pre svega u tom nekom energetskom smislu, u smislu emocija i strasti koje su potrebne da bi se igrao kvalitetan fudbal na ovom nivou. Sve ono što nismo imali na prethodnoj utakmici. Mi smo stvarno napravili jedan niz, ali verovatno je, posle svega, došlo i do nekog emotivnog pražnjenja kod igrača. Očekujem da budemo bolji, da energija, koncentracija, fokus budu na maskimalnom nivou, ističe Joksimović.

Prvotimac Andreja Stojanović istakao je dobru atmosferu i zajedništvo kao važan faktor uoči narednog meča.

Voleo bih da iskoristimo prvu priliku i obezbedimo opstanak, da ne bi sebi zagorčali život. Naravno i da se vratimo na taj pobednički kolosek. Žao mi je zbog prošle utakmice, poraza, ali nekako smo ušli na drugačiji način u odnosu na prethodne duele, kada smo bili bolji od rivala. Ipak, zabeležili smo niz odličnih rezultata, što se nije često dešavalo prethodnih godina. Pohvalio bih šefa za to što je napravljena dobra atmosfera između igrača, oseća se to zajedništvo, baš je prijatno i na treninzima i na utakmici. Nadam se da ćemo to iskoristiti,  dobiti ovu utakmicu i da onda posle toga možemo da uživamo u preostalim utakmicama, zaključuje Stojanović.

Kadrovska situacija na Čairu, kako ističe šef stručnog štaba, za nijansu je bolja u odnosu na prošli meč, a van stroja samo su Aleksandar Mesarović i Semir Smajlagić.

Susret 35. kola Super lige Srbije Radnički – IMT biće odigran u ponedeljak 13. maj od 18 sati na stadionu Čair. Glavni sudija ovog duela biće Pavle Ilić.


Novi Pazar : Radnički (N)
Javor Matis : Železničar
Spartak ŽK : IMT
Voždovac : Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak ŽK 36 13 7 16 46
2 Novi Pazar 36 13 6 17 45
3 Radnički (N) 36 11 8 17 41
4 IMT 36 11 8 17 41
5 Javor Matis 36 11 6 19 39
6 Železničar 36 10 8 18 38
7 Voždovac 36 8 11 17 35
8 Radnik 36 3 9 24 18