XS
SM
MD
LG

Pirova pobeda Voždovca, od sledeće sezone zajedno sa Radnikom nastupaće u Prvoj ligi

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Nakon 11 godina neprekidnog takmičenja u Super ligi Srbije, Voždovac je ispao u drugi rang. Njihovog večerašnjeg protivnika, Radnik iz Surdulice, zadesila je ista sudbina, s tim što su se oni u najvišem stepenu u kontinuitetu nalazili 9 godina. Dakle, dva starosedeoca od naredne takmičarske sezone vojevaće u Prvoj ligi Srbije.

Pre početka susreta postojala je nada da domaći pobedom i eventualnim porazom Železničara u Ivanjici mogu ostati u ligi, ali im se želje nisu ostvarile. Što se samog meča tiče, ˝zmajevi˝ su nošeni podrškom svojih vernih ˝Invalida˝ izvojevali pirovu pobedu. U drugom minutu domaći izvode dva udarca iz ugla, posle prvog Savić, a nakon drugog Flemings, ne uspevaju da matiraju golmana gostiju iz veoma povoljnih pozicija. Kad ne daš onda primiš gol, nepisano je fudbalsko pravilo, Radnik preko svog centarfora Bogdanovića stiže u vođstvo u 14. minutu. Najagilniji igrač domaćih Flemings u 28. minutu pravim slalomom prolazi kroz odbranu gostiju i šutira snažno sa desetak metara, Ranđelović brani nogom i loptu izbacuje u korner. Potom Pirgić propušta da postigne pogodak u 35. minutu kada je sa 7-8 metara prebacio gol Radnika, još jedna šansa odlazi u nepovrat. Superiornost domaćih igrača nije došla do izražaja u prvom poluvremenu, a još jedan prilog toj konstataciji je i odnos kornera 8:0 za Beograđane.

Sve karte na sto bacili su domaći u nastavku, u 48. minutu u razmaku od nekoliko desetina sekundi Đurđević i Teodorović ne uspevaju loptu da ubace u gol iz blizine. Nedugo zatim, igrao se 55. minut, Nešković hvata volej sa 14 metara lopta je prohujala malo iznad gola gostiju. U 58. minutu domaći igrač Kojić ruši u svom šesnaestercu Kadijevića, penal za goste. Siguran realizator bio je Kunić i duplirao prednost Radnika. Samo što su krenuli sa centra domaći preko Bubnja smanjuju zaostatak, nada u opstanak je još uvek tinjala. Igra se otvoreno bez štitova, u 61. minutu Anđelković sa ivice kaznenog prostora pogađa rogalj gola Voždovca.

Rezultat je izjednačen na 2:2 u 64. minutu, sada su domaći imali penal koji je u gol pretvorio njihov najbolji igrač Flemings. Prethodno je Cvetković oborio Kojića u svom kaznenom prostoru. Domaći idu na sve ili ništa, u 80. minutu je još jednom bravuroznom paradom golman Ranđelović osujetio pokušaj domaćih, ovaj put odbranivši šut Antonijevića. Do toliko željenog pogotka Voždovac ipak stiže u 81. minutu, samo što je kročio sa klupe na teren, strelac je bio internacionalac iz Španije Vilka. Što je bilo do ˝zmajeva˝ urađeno je, izvojevana je pobeda, ali se ostali rezultati nisu poklopili.

VOŽDOVAC - RADNIK 3:2 (0:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Trifković Dejan. POM.SUDIJE: Radić Petar i Rijavec Nikola. STRELCI: Bubanj 59, Flemings 64. (k.u.) i Vilka 81.min (Voždovac), Bogdanović 14. i Kunić 58.min (k.u.) (Radnik). ŽUTI KARTONI: Ranđelović i Bogdanović (Radnik).
VOŽDOVAC: Katić, Kojić, Teodorović (Bubanj), Flemings, Mitrović (L.Pavlović), Pirgić (Vilka), Savić, Antonijević, Đuričić, Đurđević (Krpić), Nešković (Kolarević).
RADNIK: Ranđelović, Hajdarević, Milićević, Vranjanin, Kunić (Tomašević), Čumić, Bogdanović (Arizanović), Oreščanin (Stojković), Kadijević (Dimitrijević), Gašić, Anđelković (Cvetković).


Novi Pazar 2 : 1 Radnički (N)
Javor Matis 1 : 1 Železničar
Spartak ŽK 1 : 1 IMT
Voždovac 3 : 2 Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 37 14 6 17 48
2 Spartak ŽK 37 13 8 16 47
3 IMT 37 11 9 17 42
4 Radnički (N) 37 11 8 18 41
5 Javor Matis 37 11 7 19 40
6 Železničar 37 10 9 18 39
7 Voždovac 37 9 11 17 38
8 Radnik 37 3 9 25 18