XS
SM
MD
LG

U petak "studenti" polažu "kolokvijum" sa uzdrmanim Zemuncima, "orlovi" i "mlekadžije" za popravku utiska, vodeće "bulke" favoriti protiv Torlaka

Proteklo 8. kolo prvenstva Srpske lige, Beograd, obežio je poraz vodećeg Zemuna od Obrenovčana u Gornjoj varoši. Kiks lidera iskoristila je Zvezdara da se pobedom u Surčinu nađe na prvom mestu. Ušće je vezalo treću pobedu i nanelo prvi poraz Teleoptiku, “studenti” su iznenadili PKB i ubedljivo dobili u Padinskoj Skeli. Budućnost je nanela sedmi poraz Brodarcu, “sokolovi” se ni u osmoj utkmici nisu se radovali pobedi, mladi “građevinari” su slavili na Adi u odmeravanju snaga sa Torlakom. Uspešniji su bili gosti (četiri pobede) od domaćina (tri pobede), postignuta su 24 gola (tri po meču).

Deveto kolo se otvara u petak utakmicama u Bežaniji i Starom sajmištu.

Brodarac se hrabro nosio u Dobanovcima, naročito u prvom poluvremenu predvođeni Mijailovićem, motorom ekipe, međutim kako je vreme odmicalo opadao je intezitet i domaćin je dolazio do izražaja. Pre podnevni matine uveličaće promenljivi Baričani, koji su slavili drugu pobedu nad bledim “saobraćajcima”. Nije poznato da li je Brodarac angažovao stalnog trenera i dolazak Prve iskre prilika je da iznenade iskusan sastav gostiju…

Studentski grad se pobrinuo za još jedno iznenađenje i ubedljivo odneo bodove iz Padinske Skele. Deoba od šestog do osmog mesta znači da se nalaze u usponu forme i prava iskušenja očekuju ih u duelu sa dojučerašnjim liderom iz Gornje varoši. Zeleno-plavi su protiv Radničkog bili u minusu od dva gola do 87. minuta, za tri minuta na volšeban način anulirali prednost, u istom primili gol i potpisali drugi poraz i ustupli lidersku poziciju Zvezdari. Biće pod pritiskom i ne smeju ponoviti sličan propust ukoliko žele da drže priključak za sjajnim “bulkama”.

U subotu se igraju tri utakmice na Banjici, Dušanovcu u Zemunelu i pored Kalemegdana.

Sinđelić je uspeo da odnese bod sa Careve ćuprije i to je prvi na prethodne tri utakmice. Evro gol Milosavljevića bio je dovoljan da izjednače rezultat i pruža im se prilika da protiv promenljivih Skeljana zabeleže treću pobedu. Koliko je PKB oduševio trijumfom nad Zemuncima, toliko su razočarali u odmeravanju snaga sa Studentskim gradom i dva poraza su dokaz da još nemaju kontinuitet u igri i rezultatima.

U Zemunelu će odmeriti snage efikasni “opičari” i “sokolovi” koji postižu golove na svakom drugom meču. Teleoptik je na Novom Beogradu već posle 45 minuta bio u minusu od tri gola, u nastavku osveženi izmenama uspeli su da postignu dva gola, promaše jedanaesterac u poslednjim sekundama, i upišu prvi poraz. Domaćin je u Zemunelu zabeležio sve četiri pobede i protiv BASK-a je favorit, mada su gosti spojili tri remija. Nadali su se prvoj pobedi u meču sa Sinđelićem, ali je evro gol Milisavljevića uticao da radost odlože za neku drugu priliku.

GSP Polet Dorćol se nalazi u padu forme, vezali su dva poraza, poslednji u Bariču i u prethodna četiri meča doneli tek jedan bod. Na Dorćolu su ostvarili jedan trijumf i protiv sjajnih Ušćana ne mogu se nadati neophodnim bodovima. Ušće je “optičarima” nanelo prvi poraz, imali su tri gola prednosti, lako su mogli ostati bez sva tri boda da je Arsić bio precizniji sa bele tačke. Bez poraza su na gostovanju i sa najefikasnijim navalnim redom (17 golova) bliži su pobedi od anemičnog domaćina.

Mlađani “građevinari” pobrinuli su se da iznenade Torlak na Adi i drugom pobedom nagovestili da mogu ravnopravno da se nose sa ostalim konkurentima. Zahvalni su na podršci vernim navijačaima, koji su verovali i kad su zaređali sa porazima. Četri boda iz dve utakmice i dolazak na Banjicu iskusnog sastava iz Dobanovaca je prilika da nastave sa pozitivnim rezultatima. Posebno će biti motivisan mladi golman Martinović, koji je ranije nastupao za Budućnust. Lučić i družina su teže nego što s očekivalo savladali poslednji Brodarac, koji se prikazao u pozitivnom svetlu.

Utakmice u Obrenovcu i na Bulbudercu igraće e u nedelju.

Radnički je čekao devet godina da se raduje u Gornjoj varoši. Nisu izabrali bolji trenutak za rušenje tradicije od momenta kada je domaćin predvodio srpskoligaški karavan i gajio šampionske ambicije. Mladi sastav trenera Markoskog je pokazao karakter i psihološku stabilnost u momentima kada je domaćin za tri minuta anulirao vođstvo, ali su u istom minutu dali treći gol, dovoljno za veliku radost. U Obrenovac dolaze uzdrmani Surčinci, vezali su drugi poraz, pored spornog u duelu sa Zemunom, posebno bolan je bio debakl u odmeravanju snage sa novim liderom sa Bulbuderca. Tradicija je na strani crvenih, još je u sećanju ubedljivi trijumf proteklog proleća kojim su obezbedili opstanak.

Zvezdara je favorit protiv promenljivog Torlaka. Jedini su u ligi bez poraza, na pethodnih pet utakmica uknjižili su 11 bodova i sa granitnom odbranom ne vidimo ko može da im naškodi. Uspeli su u Surčinu motivisani da sruše neugodnu tradiciju i u nastavku utakmice obezbede pobedu. Tim iz Kumodraža igra promenljivo, poraženi su od mladih “građevinara” u najslabijoj predstavi od početka prvenstva. “Bulke” su u naletu, puni samopouzdanja neće se lako odreći vodeće pozicije na tabeli. Pored povređenog Jovanovića susret će propustiti požuteli Nišavić.


Budućnost : Jedinstvo
Torlak : Prva iskra
Zvezdara : Ušće Novi Beograd
Rad : BASK TEK
Brodarac : PKB
GSP Polet Dorćol : Zemun
Teleoptik : Radnički
Sinđelić : Studentski grad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 26 19 4 3 61
2 Teleoptik 26 18 3 5 57
3 Zvezdara 26 13 7 6 46
4 Radnički 26 12 6 8 42
5 Budućnost 26 9 8 9 35
6 Studentski grad 26 10 5 11 35
7 Ušće Novi Beograd 26 9 7 10 34
8 Brodarac 26 9 6 11 33
9 Jedinstvo (-2) 26 9 8 9 33
10 GSP Polet Dorćol 26 8 7 11 31
11 Sinđelić 26 8 6 12 30
12 PKB 26 8 6 12 30
13 BASK TEK (-3) 26 6 13 7 28
14 Prva iskra (-12) 26 11 6 9 27
15 Torlak 26 4 6 16 18
16 Rad (-6) 26 4 4 18 10