XS
SM
MD
LG

Bod (ipak) dovoljan za opstanak Miločajca
Danas je fudbal pokazao zašto je najvažnija sporedna stvar na svetu, ali i da nije za one sa slabijim srcem. Završetak meča nije predstavljao i kraj neizvesnosti, čekali su se rezultati sa drugih terena, radili su telefoni, u hodu se sklapala se tabela, proces se odužio, činilo se čitavu večnost.  Raspoloženje ekspedicije iz Miločaja menjalo se iz sekunda u sekund, sve dok se situacija nije konačno iskristalisala, stres je bio ogroman.
 
Sve ovo nas je za trenutak vratilo u neka za fudbal srećnija vremena, kada su za ljubitelje fudbala nedelje uvek predstavljale praznik i ličile jedna na drugu. Kad se podvukla crta, na poziciji koja odlučuje o trećem putniku u niži rang, tri tima bila su poravnata sa po 33 boda. U tom slučaju formira se mini tabela od njihovih međusobnih duela, a na njoj je Miločajac drugi, (Radnik 9, Miločajac 6, Jedinstvo 3 boda), što je dovoljno za očuvanje statusa u ovom rangu. Miločajac je u odlučujući meč sezone ušao bez povređenog napadača Pantovića, braće Gračanac (privatne obaveze) i Tanaskovića, ali se u tim vratio Bulatović i pružio solidnu partiju. Tasić se opredelio za nešto oprezniju igru na startu, pa je domaćin imao blagu inicijativu uz par solidnih šuteva sa distance, preko Bukumire i prvog strelca lige Komatine, ali bez većih opasnosti po Gajića.
 
Sredinom prvog dela Miločajac postaje aktivniji pa u rasponu od 25 - 30. minuta beležimo 3 dobre situacije pred golom Manića. Najpre je nakon pasa Nikolića šutirao Andrić, ali je Manić bio priseban,  da bi nakon toga Nikolić dva puta probao iz izglednih pozicija unutar 16 metara, oba puta lopta je završila pokraj desne stative golmana domaćih. U 31. minut dobar šut domaćih, sa distance, lopta je zakačila u glavu jednog igrača iz Miločaja, promenila smer, ali to Gajića nije iznenadilo. Minut kasnije kolosalna šansa za Miločajac. Uspeo je Bulatović da se sa levog krila probije pored svog čuvara i kada se našao neposredno oči u oči sa Manićem, biva evidentno povučen za dres, u takvim okolnostima nije dobro šutirao, kažu da je pao, bio bi penal (o neophodnosti pada videti na jutjubu penal sa mondijala nad Jugovićem, slučaj Mijatovićeve prečke protiv Holandije). 33. minut donosi novi zicer za Miločajac. Sjajan prodor mladog Andrića sa desnog boka povratni pas, ali Nikolić nije uspeo da zahvati loptu u mat poziciji. Videlo se tada da je vezni red Miločajca preuzeo kontrolu, Miodragović , Stojković i Danilović su uspevali da povežu redove, bilo je nekoliko dobrih primera brze tranzicione igre. Nastavak donosi sličan odnos snaga, da bi u 56. minutu Miločajac poveo. Opet su akteri akcije bili Andrić i Nikolić koji su razmenili pasove, potom je Nikolić ušao u 16 m sa desnog boka, uočio je na drugoj stativi Stojkovića, sledi idealan pas i rutinska realizacija veziste Miločajca, za erupciju radosti gostujućih igrača i velikog broja navijača pristiglih iz Miločaja. Istakao se danas bonus Andrić u više navrata, a posebno u 62. minutu, kada je nakon brzog prodora po desnom boku prinudio domaćeg defanzivca Erovića da ga zaustavi hvatanjem za dres sa leđa, zaradivši pritom žuti karton. Mogao je Nikolić u 67. minutu da reši sve dileme, došao je do lopte u domaćem šesnaestercu, nakon greške golmana, dobro se okrenuo, ali umesto u mrežu, lopta je otišla pored gola. U 73. minutu Bulatović u polukontri šutira iznad prečke sa 16 metara, mada je mogao i da uposli usamljenog  Nikolića. Domaćin se budi tek u poslednjih 15 minuta, pa beležimo dobar šut Bukumire, ali iznad prečke u 75. minutu, da bi odmah zatim na drugoj strani Manić odbranio dobar šut Nikolića, opet iz odlične pozicije. Dva minuta kasnije opasnost za Gajića, koji slobodan udarac brani, boksovanjem lopte u korner, nakon koga se ukazala odlična šansa za Erovića, ali je njegov šut sa 7-8 metara završio iznad prečke.
 
To je bio uvod u seriju dosuđenih prekršaja za domaćina, najpre oko, a zatim i u 16 metara. Imala je Progorelica slobodan udarac po sredini gola sa oko 17 metara lopta je okrznula nekoga u zidu i završila u korneru. 85. minut bio je koban po goste. Jedan igrač domaćih, bio je u duelu sa našim defanzivcima blizu leve linije šesnaesterca, čini se bespotreban kontakt se desio, arbitar energično upire prstom u belu tačku, a domaći igrač Sekulić bio je vrlo precizan. Domaći napadači su glasno najavljivali novi gol i preokret, ali tome je bio bliži Miločajac. Iako šokirani izjednačenjem, gosti nisu klonuli, već su se našli u 3-4 odlične situacije. U 87. minutu Manić u padu brani odličan šut Stojkovića sa oko 12 metara, potom je paradom ispod prečke ,,izvukao" pokušaj Andrića, da bi u nadoknadi, nakon kornera, štoper Šiljković visoko skočio ali je lopta nakon njegovog udarca glavom  sa 10-ak metara završila iznad prečke. Uz šut Nikolića u spoljni deo mreže, to bi bilo to, kada je o igri reč. Veliki broj navijača iz Miločaja mogao je danas da vidi sasvim dobro izdanje Miločajca, koji je zaslužio sva 3 boda. Domaćin veoma korektan, a primetno je bilo na svakom koraku da taj klub ie uzlaznom linijom. Oba tima demonstrirala su prisutnima kako treba da izgleda meč za bodove. 
 
Po završetku meča dešavao se već opisani triler, kome bi i Hičkok pozavideo. Igrači iz Miločaja su slavili bod, neki su govorili da je slavlje preuranjeno, pojedini mečevi su se odužili, da bi potom usledio već opisani epilog. Rezultati sa drugih mečeva nisu išli na ruku Miločjcu, osim onog na koga se najmanje računalo. Presudan je bio ishod iz Tavnika, gde je istoimeni domaćin otkinuo bod ekipi iz Ušća. Svi igrači iz Miločaja i stručni štab zaslužuju čestitke za današnju partiju, nevezano za stanje na tabeli. Osvojili su ovi momci 25 bodova ovog proleća, od toga 13 na strani, što je ipak lep uspeh. Velike zasluge pripadaju i upravi na čelu sa predsednikom Jakovljevićem, veoma agilnim Gojkovićem i sekretarom Đorđevićem, kojima je bilo veoma stalo da klub izbori opstanak u godini zlatnog jubileja - 50 godina postojanja. Zahvalnost ide i svim simpatizerima koji su redovno pratili utakmice, i donacijama pomagali klub. Znajući da se kod nas sastavi liga često ne znaju ni mesec dana nakon prvenstva, stavljamo izvesnu ogradu u vezi konačnog raspleta, ali trebalo bi da je to, to. Miločajac je svakako izbegao poslednje tri pozicije.
 
OFK Progorelica - Miločajac 1:1 (0:0), strelci Sekulić u 85. minutu (penal) i Stojković u 56. minutu, glavni sudija Bihorac Nermin, pomoćnici Zahitović Ajša i Derdemez Mehmed, delegat Janković Goran, žuti kartoni: Erović (Progorelica), Gajić, Marinković i Grujičić (Miločajac), teren u Progorelici, gledalaca oko 200.
OFK Progorelica: Manić, Arsenijević, Đokić, Mirković, Brkušanac, Mitrović (kapiten), Bukumira, Erović, Komatina, Sekulić i D  Vujović, rezerve: Ugrenović, Žojić i A. Vujović trener Luković.
Miločajac: Gajić-Šljivić, Šiljković, Grujičić(kapiten), Marinković-Miodragović, Stojković, Danilović, Bulatović, Andrić -Nikolić, igrali još Đ. Petrović i Gavrilović, trener Tasić.