XS
SM
MD
LG

Zoran Milovanović i Dušan Filipović: Derbi prvenstva, košarka, ali i svečanost za prepunu Halu Kej!

Kada neko ima tradiciju i prošlost, onda je tako normalno da čini sve da bude dostojan svega ranijeg. Pisao sam maločas o Radničkom! Slična priča, dugačijeg formata je i ova košarkaška. KK Pirot, Klub tradicije za poštovanje, ponovo nastoji da se "smesti" medju velikane. Sudbine su  im slične, s obzirom na puteve kojima su prolazili. Ono što je karakteristično za oba kluba da žele napred.

KK Pirot je dobio vredne ljude u rukovodstvu. Ima dobar stručni rad u svim selekcijama, posebnog, harizmatičnog trenera prvog tima. KK Pirot ima i momke koji su u poslednje vreme na svakoj utakmici bili primer sportista kakvi se poželeti mogu. Ovo je kratak uvod pred jedan veliki meč!

Veliki zbog toga što se i ovde "sećamo prošlosti" utakmica Pirota i kragujevačke Zastave i brojnih poznatih imena u oba kluba. Radnički SPD, kao i sve ekipe u ovom Sportskom društvu organizovani su na najsavremenijim osnovama, na osnovu Zakona o sportu. Tako je u fudbalskom, tako i u košarkaškom klubu.

Očigledno da su, košarkaši krenuli za fudbalerima i da žele, da kao nekada igraju ne samo srpske, već i evropske utakmice. Ovakav tim Radničkog , na rastanku naših košarkaša od pirotske publike, dolazi u pravom trenutku.

Dule, Džoni, Miloš, Stepa, Vuk, žele upravo protiv najboljeg da pokažu šta znaju, koliko im je veliko srce, ali i spremnost da na osnovama ovog prvenstva, grade planove da već iduće sezone i Pirot krene "kragujevačkim putem"!

Naravno to ne zavisi od prolivenog znoja svih igrača, Zorana, Duleta i Joce masera, to će zavisiti upravo i od toga da li će i oni, da dodam i fudbaleri Radničkog, biti ono što su kragujevački košarkaši i fudbaleri. Svaki odlazak u halu doživljavam kao prijatan događaj, jer sam među ljudima koji pokazuju svoj dušu, hrabro srce, plemenitost.

Najbitnije ne samo za sport, već i za život. Zoran Milovanović je Kraljevčanin, koliko znam, ovde u Pirotu je kao da će doveka biti trener našeg tima. Pruža maksimum, prenosi znanje i uvek veruje u svoje momke i pobedu!

Utakmica s Radničkim iz Kragujevca, trebalo bi da bude više od košarke, da bude svečanost!

Dule Filipović, pirotska levica, polako ulazi u anale naše košarke. Zasnovao je porodicu u Pirotu, ponosan pirotski zet, kapiten, košarkaš protiv koga se sprema posebna igra. Dule je prošle sezone briljirao i u basket 3X3 zajedno sa još jednim pirotskim zetom, Lazarom Rašićem. Verujemo da će i na manjem prostoru biti kao "na dva koša". Dule takođe veruje, da će subotnji meč biti kruna ove sezone. Podseća da se lider namučio u Kragujevcu.

I jedan poseban detalj. Naš Luka Vasić, rođeni brat Vuka Vasića, sinovi Vesne i Saše Vasića, poznatih pirotskih sportista, vratio se sa studija u Americi. Luka je igrao košarku za svoj Univerzitet i uspešno studirao. Pozivi za posao stižu sa svih strana. Šteta je što makar malo, dok ne ode u inostranstvo, Luka ne može da igra za Pirot.

Ovo je raport uoči za pirotsku košarku, za sport, izuzetne utakmice. Svečanost, kako rekoše Zoran i Dule. Piroćanci, da napunimo Halu Kej. Da uživamo!


Radnički SPD 94 : 78 Radnik
Joker 110 : 81 Pirot
Hercegovac 95 : 78 Borac
Star 94 : 92 Slodes
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Radnički SPD 14 12 2 26
2 Joker 14 10 4 24
3 Hercegovac 14 8 6 22
4 Pirot 14 8 6 22
5 Borac 14 7 7 21
6 Star 14 6 8 20
7 Radnik 14 4 10 18
8 Slodes 14 1 13 15