XS
SM
MD
LG

Markov "vrtić" predvođen velemajstorom Denisom Ristovom "zavrteo" Leskovčane

Počelo je! Neće biti neizvesno jer osnovne dileme, ko će biti prvak, skoro da nema. Biće zanimljiva borba za opstanak. Ono što je za Radnički bitno još od ovog kola da Marko Vidojević vidi koliko može ovaj "dečiji vrtić" sa tri “vaspitača” Dojkićem, Ristovom, Gajićem i još nekoliko fudbalera koji su bliži mlađima po godinamaOvo je uvod koji smo imali u glavi pre utakmice. Sve ostalo bilo nam je jasno, posebno u drugom poluvremenu.

Prvih nekoliko minuta uzeli su Leskovčani. U 6. minutu Mitrović je šutirao, ali je mladi sugurni golman Mladen Stoiljković uspeo da izbaci loptu u korner. Leskovčani su posle kornera pokušali ponovo da ugroze Stoiljkovića, ali nije bilo koncentracije. U 14. minutu fudbalski velemajstor Denis Ristov ušao je u šesnaesterac, krenuo je golman Miodrag Mladenović, srušio je Ristova i mladi i veoma pouzdani arbitar Dušan Savić dosudio je penal.

Radnički i dalje ima problem s tim penalima. Dojkić je šutirao preko gola. U 26.minutu Iskusni Savić je šutirao glavom, ali je Stoiljković ponovo bio tamo gde treba. U 35. minutu Radnički poslednjih desetak minuta igra sve sigurnije. Napadi se ređaju pred golom Leskovčana. Mladi Tošić je iz slobodnog udarca pokušao da iznenadi Mladenovića, ali je ovaj izbacio loptu u korner. U 40.minutu Stojanović u svom stilu šalje "bombu", ali i Mladenović brani. U 45. minutu i tako to biva, kada smo očekivali da realizuje bolju igru u drugoj polovini prvog poluvremena, iskusni Savić ubacio je u prostor Mitroviću i ovaj sa nekoliko metara rutinski savladao Stoiljkovića.

Jedno poluvreme koje će se pamtiti, najavljeno je u 49. minutu nismo mnogo čekali. Slobodan udarac sa 20 metara. Denis Ristov, velemajstor, "isekao" je loptu desnom nogom, dobila je pravu putanju, preletela zid i završila u levom golmanovom uglu. Ruku na srce, dva Mladenovića ne bi mogli ništa.

Od tada do kraja utakmice više ništa nije bilo isto. Markov "vrtić" navodio je na teške muke fudbalere Dubočice koji su se gubili, grešili, a Markovi mladići se rastrčali, bilo ih je na svakom delu terena. U 54. minutu Centaršut sa desne strane Ristov glavom šutira kraj gola. U 56.minutu Neca Mančić i Radivojević dobra kombinacija, pobegla je lopta borbenom Radivojeviću.

U 61.minutu to skoro nismo videli. Pravi slalom Denisa Ristova, nanizao je nekoliko fudbalera, našao se na 12 metara, šutirao je, ali nije bilo snage za završni udarac. U 65. minutu Sekulić i Kamenović su kombinirali po levoj strani, Sekulić je šutirao, lopta se odbila na metar od leve stative, neuhvatiljivu danas Nemanja Mančić ubacio je u mrežu.

75.minut Mitrović je krenuo ka golu, šutirao, Stoilijlković je “za svaki slučaj” odbranio, a pomoćni sudija podigao ofsajd i onda je krenula prava furija. Kao na filmskoj traci Vidojević je uveo sve  poletarce u igru. Mitov ima 17 godina, Ignić nekoliko meseci više. Nešto ranije još jedan bonus Stemenković umesto N.Mančića, Petrović umesto Tošića, takodje bonus igrača. Ukupno u redovima pirotkog tima skoro ceo tim, osam igrača do 18 godina.

I ta igra Radničkog, na svakom delu terena završena je u 82. minutu. Ignić je centrirao sa desne strane, utrčao je uporni Sekulić iza ledja odbrane ponovo “isekao” desnom nogom u desni golmanov ugao. Šlag na fudbalsku tortu. Da pamtimo. Do kraja meča, pokupali su nešto poslednjim snagama da urade, ali im golman Mladen Stoiljković nije dozvolio da se raduju!

Biće prilike za detaljnije analize ne ove utakmice, već svega što su Marko i Marko, Vidojević i Mančić uradili za ovo vreme. Ono što će tek davati rezultat, to je ta mladost, energija, budućnost. Ovaj Markov “vrtić” očigledno da polako stasava. Tek će biti radosti!

Složili smo se ovo tek može da bude dobro samo da ovi mladi rade vredno i veruju u sebe, oni stariji svojim primerom i znanjem će ih povesti u nove pobede!

I nešto na kraju! Policija juče objavila da će se snimati utakmica. Ko je to podigao halabuku. Da li Leskovčani ili ovi u Radničkom. Tek sjatila se Žandarmerija, sekjuriti, kao da će doći neka navijačka grupa i ko zna kakvi žestoki momci. Malo je iskakalo iz jedne mirne fudbalske atmosfere kada je kolona pripadnika Žandarmerije prošla ispred Stadiona. A tamo na Jugu petnaestak golobradih dečaka. Neka bolja saradnja je nedostajala. Ko s kim. To oni znaju!

Radnički (Pirot) - GFK Dubočica (Leskovac) 3:1 (0:1)

Stadion kraj Nišave - gledalaca 300. Strelci: 0:1 Mitrović u 45. minutu;  1:1 Ristov u 49. minutu; 2:1 N. Mančić 65. min. i 3:1 Denis Ristov u 82. minutu.  Sudije: Dušan Savić Paraćin, Stefan Kalezić Paraćin, Nikola Stojanović Ćuprija i Branislav Stanković Babušnica.

Radnički (Pirot): Stojiljković 8 , N.Mančić  8 (Stamenković) , Kamenovic 9 , Dojkic 7, Gajić 7, Stojanov 8 , (Mitov) Tošić  7 , (Petrović  7)  Ristov 9 ,  Sekulić 7 (Blagoje) , Stojanović 7 , (Ignić 7) Radivojević 7. Rezerve: Brkić, Živković, Mitov ,  Blagojević, Stamenkovic, Ignić, Petrović.

GFK Dubočica: Mladenović 6, Ljubenović 7, l. Mitrović 7, Savić 7, Gorčić 6, D. Mladenović 6,  Paunović 6, Jovanović 6, Stojković 7, Tolić 7. Rezerve: Cvetanović, Jović, M. Mladenović, N. Mladenović, Jovančić, M.Mitrović,  Đokić.


Meševo 0 : 1 Trayal
Radnički (S) 1 : 1 Pčinja
Hajduk Veljko 1 : 4 Budućnost (P)
Radnički (P) 3 : 1 GFK Dubočica
Vlasina 1 : 2 GFK Jagodina
OFK Brzi Brod 2 : 0 Rembas
Jedinstvo (P) 0 : 1 Timočanin
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 15 11 4 0 37
2 Budućnost (P) 15 11 3 1 36
3 Radnički (S) 15 9 2 4 29
4 Timočanin 15 8 3 4 27
5 GFK Jagodina 15 5 7 3 22
6 Radnički (P) 15 6 3 6 21
7 Jedinstvo (P) 15 5 6 4 21
8 OFK Brzi Brod 15 6 3 6 21
9 GFK Dubočica 15 5 5 5 20
10 Vlasina 15 5 2 8 17
11 Pčinja 15 4 5 6 17
12 Meševo 15 4 2 9 14
13 Rembas 15 3 4 8 13
14 Hajduk Veljko 15 3 3 9 12
15 Sloga (L) 14 0 2 12 2