XS
SM
MD
LG

Košarkaši Crvene zvezde odbranili titulu Kupa Radivoja Koraća

Trofej ove godine nije promenio vlasnika; foto: Južne vesti

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća, osvojen prošle godine u Novom Sadu. Oni su u niškoj hali ”Čair” bili bolji od svog "večitog rivala" Partizana, koga su na kraju savladali sa ubedljivih 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22).

U prva tri minuta utakmice mrežice su mirovale, a onda su branioci trofeja za 2 minuta napravili seriju 10:0 i naterali Željka Obradovića da reaguje tajm-autom. Probudili su se crno-beli vrlo brzo, trojkama Pantera, te je na 13:10 i trener Zvezde reagovao minutom odmora. Poenima Markovića crveno-beli prvu četvrtinu dobili su rezultatom 20:13.

Kako su završili prvu, tako su crveno-beli počeli drugu četvrtinu, te su samo posle nešto više od jednog minuta igre imali prednost od 27:13. Nisu uspevali košarkaši Partizana da povežu igru, što su njihovi rivali koristili da već posle prvog poluvremena imaju preko 20 poena razlike i praktično reše pitanje pobednika (49:28). 

Sa mnogo većom energijom i željom Partizan je krenuo u drugo poluvreme, ali to nije uspeo da materijalizuje u rezultatskom smislu, pošto je na semaforu i dalje bila ubedljiva prednost Zvezde (60:43). Završnicu treće četvrtine obeležila je druga tehnička greška za trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića, zbog čega je morao da napusti klupu svog tima pre vremena (67:46).

Poslednji kvartal nije doneo ništa što prethodne tri četvrtine nije viđeno. Partizan se mučio sa uvođenjem lopte iz auta, dok je predstavnik Srbije u Evroligi odražavao stečenu prednost iz prvog dela. Nisu uspeli crno-beli ni da ublaže poraz, pa trofej ”Žućkove levice” nije promenio vlasnika (85:68).

Kraj utakmice obeležila je i bakljada na obe strane, a deo lože u kojoj su se nalazili predsednik KSS-a Predrag Danilović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, evakuisanan je nakon što su reagovali i vatrogasci.

Nakon utakmice održana je svečana ceremonija uručenja medalja i pehara, koja je malo kasnila. Medalje najboljima uručili su Dušan Marković, direktor Triglav osiguranja i Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Pehar "Žućkova levica" kapitenu Zvezde Branku Laziću uručio je Predrag Danilović, predsednik KSS-a.

Finale Kupa Radivoja Koraća: Crvena zvezda - Partizan 85: 68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22)

Dvorana: Čair. Sudije: Jovčić, Juras, Glišić. 

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 14, Davidovac 3, Mitrović 4, Lazić, Kalinić 18, Dobrić 9, Holins 15, Ivanović 4, Marković13, Vajt, Kuzmić 5;

Partizan: Kuruks 9, Panter 14, Vukčević, Ledej 10, Zagorac, Avramović 4, Koproivica, Danguvić, Miletić, Mur 11, Lesor 19, Trifunović 1;