XS
SM
MD
LG

Zvezda vodila veći deo utakmice, na kraju ostala bez bodova

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Na kraju neuspešne jesenje sezone, Zvezda je dočekala Smederevo u odloženoj utakmici iz 7. kola pred svega 20-ak ljubitelja igre na petoparcu. Uzbudljivo je bilo od samog starta. Kao i obično Zvezda kreće agresivno, a posle jednog napada pred golom gostiju se sam našao Kečan, predriblao golmana Kneževića, pa je ovaj bio prinuđen da ga ruši u 6 metara. Sudije se nisu dvoumile i pokazale su na penal. Lopti je prišao kapiten Inajetović i sigurnim šutem doveo Zvezdu u vođstvo, igrao se 5. minut.

Smederevo potom preuzima inicijativu, imaju nekoliko prilika koje ne koriste, odnosno golman Jevtić se istakao odbranama. Nemoćan je ipak bio na isteku 9. minuta, kada Lekić sa 5 metara "špic" udarcem, loptu šalje pod prečku za izjednačenje. U 13. minutu ubitačna tranzicija domaćih rezultirala je novim vođstvom. Lončar i strelac Đogo su prosto kao vihor preleteli teren, odbrana gostiju je bila samo nemi posmatrač. Gosti do poluvremena pokušavaju bar da izjednače, ali je odbrana Beograđana granitna na čelu sa Jevtićem.

Samo što se krenulo sa centra, nov penal za Zvezdu, tako reći iz svlačionice. Ponovo je Knežević u svom šestercu srušio domaćeg igrača, ovaj put Odžića. Izvođenju najstrože kazne još jednom je pristupio Inajetović i naravno bio uspešan. Smederevo u nastavku sve karte baca na napad, a Živanović u 22. i Simeunović minut kasnije pogađaju okvir gola domaćih, sreća prati hrabre.

Igrao se 25. minut kada je najagilniji igrač gostiju Lekić predriblao dva igrača i šutem sa 8 metara smanjio na 3:2. Već u sledećem napadu Prvulović propušta šansu da izjednači, sa oko 7-8 metara tukao je u stativu. Igra se brzo, akcije se ređaju jedna za drugom, neumoljivi Lekić u 28. minutu stiže i do het-trika, a Smederevo do izjednačenja. 

Nije dugo potrajala radost Smedereva, i Inajetović, kapiten Zvezde, u 30. minutu stiže do het-trika, domaći dolaze u novo vođstvo. Samo što su krenuli sa centra gosti preko Lekića i četvrti put danas pogađaju stativu. U 33. minutu i Zvezda pogađa okvir gola, Inajetović je šutirao sa oko 10 metara i propustio da domaće odvede na dva gola razlike. 

Gosti na 4:4 izjednačuju u istom minutu, strahovitim udarcem Simeunovića sa oko 12 metara. Dva minuta potom isti igrač po prvi put danas dovodi goste u vođstvo, nakon velike greške Odžića u odbrani. To vođstvo je i bilo prelomno, Zvezda nema snage da se vrati u meč, a posle dodavanja Lekića u 38. minutu, Živanović se upisao u strelce za 6:4 za Smederevo, što je ujedno i krajnji rezultat. Bila je ovo jedna od boljih utakmica crveno-belih ove jeseni, ali su ipak ostali bez bodova.

CRVENA ZVEZDA - SMEDEREVO 4:6 (2:1)

SALA: Ranko Žeravica. GLEDALACA: 20. SUDIJE: Graovac Bojan i Papišta Bane. STRELCI: Inajetović 5. (6m) 21. (6m) i 30. i Đogo 13.min (C.Zvezda), Lekić 9, 25. i 28, Simeunović 33. i 35. i Živanović 38.min (Smederevo). ŽUTI KARTONI: Đogo (C.Zvezda), Knežević i Marković (Smederevo).

CRVENA ZVEZDA: Jevtić, Kečan, Đukić, Odžić, Inajetović - rezerve: Klarić, Đogo, Lončar, Tejić. 

SMEDEREVO: Knežević, Prvulović, Ćirka, Marković, Filipović - rezerve: Antić, Simeunović, Marjanović, Živanović, Nikolić, Lekić. 


Nova Pazova 4 : 3 Leskovac
Palež 5 : 8 Ekonomac
SAS 6 : 6 Student
Jastrebac 3 : 4 Novi Sad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 5 5 0 0 15
2 Novi Sad 6 4 2 0 14
3 Jastrebac 6 3 1 2 10
4 SAS 6 3 1 2 10
5 Palež 7 3 1 3 10
6 Smederevo 5 2 1 2 7
7 Student 5 1 2 2 5
8 Nova Pazova 6 1 2 3 5
9 Leskovac 6 1 0 5 3
10 Gvozdeni puk 6 1 0 5 3