XS
SM
MD
LG

Radnički slavio u Leskovcu, to je u ovom trenutku najvažnije

Detalj sa meča - foto: Aleksa Kostić Milutinović

Gosti su bolje otvorili utakmicu. Radivojević je iz neposredne blizine šutirao, golman domaćih je kratko odbio loptu na koju je natrčao Sekulić u 7. minutu i zatresao mrežu za vođstvo gostiju 0:1.

Posle ovog gola, Piroćanci su na krilima vođstva atakovali na gol Leskovčana. Mitar Radivojević je u 14. minutu imao novu priliku, ali je nespretno šutirao. Leskovčani se nisu predavali i u 25. minutu, posle nesmotrene igre odbrane pirotskog tima imali su priliku, međutim nisu se snašli u završnici.

Ponovo je Radivojević bio u centru pažnje. Našao se u poziciji za gol, odbrambeni fudbaler domaćih nije imao drugo rešenje, startovao je nepropisno i arbitar se nije dvoumio. Siguran izvođac sa bele tačke u 38. minutu za 0:2 bio je neumoljivi Denis Ristov. Do kraja prvog poluvremena igralo se uglavnom na sredini terena. Treba reći da je sve vreme padala kiša, ali i da je teren u Leskovcu dobro pripremljen što je fudbalerima omogućilo normalne uslove za igru.

Kako nam je javljao fudbaler Radničkog Aleksa Kostić Milutinović, koji ne igra zbog operacije kolena, Radnički je u prvom poluvremenu bio bolji tim i zaslužio vođstvo. Domaći su imali "zicer" u 30. minutu kada je centarfor Sloge izašao pred golmana Stepanovića, ali je golman gostiju odbranio siguran gol. 

Ono zbog čega smo mi koji smo pratili utakmicu strepeli, slušajući javljanja Alekse Kostića Milutinovića, dogodilo se upravo u nastavku. Iako je razlika u kvalitetu bila na strani fudbalera Radničkog, Leskovčani su ne samo preuzeli inicijativu, već i stvarali šanse pred golom raspoloženog Stepanovića. Pirotski čuvar mreže je u nekoliko intervencija spasio sigurne golove, a domaći napadači su se propisno ispromašivali. U želji da iskoristi brzinu Nemanje Mančića, trener Vidojević je petnaestak minuta pre kraja utakmice iz igre izveo rovitog Apostolovića i priliku dao omalenom fudbaleru "belih". Po klizavom terenu i kiši, nošeni velikom željom da promene rezultat, Leskovčani su više od pola sata u nastavku bili bolji od Piroćanaca.

Igrao se 80. minut kada je Radnički pošao u kontranapad, Mitar Radivojević je ponovo bio u šansi, ali je zatresao prečku. U seriji napada Sloge još jedna prilika. Centarfor domaćih je sa 14 metara šutirao, Stepanović je imao sreće jer je ovog puta prečka bila saveznik Belih i lopta se odbila u polje.

Radnički je osvojio bodove, ali igrom, prema utiscima prisutnih na stadionu, nije zasenio. Leskovčani su od renomiranog protivnika, čini se, očekivali više.

Ono što se potvrdilo i u ovoj utakmici je da su vrednosti nekih fudbalera Radničkog ograničene i da će svaka pobeda, ma protiv koga bila, za ovakvu ekipu Marka Vidojevića značiti mnogo. U periodu kada pirotski tim igra u promenljivoj formi, svaki povoljan rezultat u ovakvom rangu takmičenja vredeće za Radnički. Izvesno je da svi oni koji dobro poznaju fudbal i znaju trenutne prilike u Radničkom sa nestrpljenjem očekuju kraj godine, eventualne promene u rukovodstvu i potpuno drugačiju politiku vođenja kluba. A za to su potrebni novi ljudi u rukovodstvu kluba i, sigurno, finansijska stabilizacija.

I još jedan detalj: kakva je ovo liga i kako izgleda tabela, Radnički se i pored nekih iznenađujućih rezultata nalazi među timovima koji gledaju ka vrhu.

Utoliko pre se kraj godine sve više i više očekuje!


GFK Jagodina 1 : 1 GFK Dubočica
Rembas 0 : 1 Budućnost (P)
Timočanin 5 : 1 Pčinja
Jedinstvo (P) 0 : 1 Trayal
OFK Brzi Brod 0 : 1 Radnički (S)
Vlasina 2 : 1 Hajduk Veljko
Sloga (L) 0 : 2 Radnički (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost (P) 8 6 2 0 20
2 Trayal 8 5 3 0 18
3 Timočanin 9 5 1 3 16
4 Vlasina 9 5 1 3 16
5 Radnički (S) 8 5 1 2 16
6 Jedinstvo (P) 9 4 2 3 14
7 GFK Jagodina 9 3 4 2 13
8 Radnički (P) 8 3 3 2 12
9 OFK Brzi Brod 9 3 3 3 12
10 GFK Dubočica 8 2 4 2 10
11 Meševo 8 2 2 4 8
12 Rembas 9 2 1 6 7
13 Hajduk Veljko 8 1 2 5 5
14 Pčinja 8 0 3 5 3
15 Sloga (L) 8 0 2 6 2