XS
SM
MD
LG

PLS: Sedmo kolo počinje bez tri trenera

U sedmom kolu prvenstva Prve lige Srbije očekuju nas nova uzbuđenja neizvesni susreti. Derbi se igra u Šapcu gde će koplja ukrstiti domaća Mačva i vodeća Inđija. Drugoplasirana Mladost GAT dočekuje uzdrmane Dobanovčane koji su danas ostali bez trenera Petrovića. Derbi zapadne Srbije igra se na Švajcariji, biće zanimljivo na Novom Beogradu, u duelu između IMT-a i Železničara. Izgleda da postaje podjednako zanimljivo  i van terena, tačnije na trenrskoj klupi, jer su tri stručnjaka dobila otkaz, odnosno došlo je do prekida saradnje.

Premijera je sutra u Beogradu i Zaječaru. RFK Grafičar pored južne tribina stadiona "Rajko Mitić" traži preko potrebne bodove u duelu sa kvalitetnim sastavom Javor Matisa. Gosti su ozbiljno shvatili najmlađi tim lige i dan ranije su doputovali u Beograd. Prema rečima trenera Milovana Milovića, Javor Matisa se trenutno nalazi u krizi igre i rezultata. - Nisu dovoljna imena na papiru i velike karijere, bez obzira na veliko iskustvo moraju na terenu biti najbolji da bi bilo koga pobedili. Ubrajaju nas u favorite, ali smo daleko od prave forme, slabo igramo i nalazimo se u raskoraku između želja i mogućnosti  - bio je kritičan mladi stručnjak. Za sutrašnjeg rivala je rekao da ih predvodi iskusna trojka i plejada talentovanih igrača predvođena Radulovićem.

Pogledom na tabelu, Timok 1919 bi trebao da ima najlakši posao u duelu sa poslednjim Kabelom. Najteže su unapred dobijene utakmice, pre svega na psihološkom planu, tvrdi trener Rajčić. - Kabel dolazi u Zaječar osokoljen sa dva remija, željni dokazivanja. Moramo ih ozbiljno shvatiti, nema opuštanja ukoliko želimo da izbrišemo minus iz Pančeva i napravimo dobru uvertiru za sredu i gostovanje u Loznici - poručio je poznati stručnjak. U Kabelu kadrovska situaciha nije sjajna, zbog kovida19 u izolaciji su Njemčević i Marić, Novaković je povredio ligamente, a neizvestan je nastup Lončara. 
 
U Mačvi su zadovoljni dosadašnjim rezultatima, ali ostaje žal što po prikazanom u Ivanjici nisu nagrađeni sa tri boda. U subotu dolazi  lider iz Inđije, za koju rekoše da se radi o kvalitetnom i dobro izbalansiranom sastavu, sa nekadašnjim superligaškim igračima, dobro vođenim od trenera Nebojša Jandrića. Raduju se derbiju jer smatraju da će to biti okršaj dve ekipe koje igraju najotvoreniki fudbal u ligi. Mačva će biti oslabljena za izostanak suspendovanog Tomčića i povređenog Mićanovića.
Trener Jandrić tvrdi da Mačva igra u sistemu koji nije toliko zastupljen u Prvoj ligi. Veli da su dobro organizovani i poznanje se "rukopis" kolege Savića. Mi funkcionišemo, kaže, na isti način, uvek idemo na pobedu na svakoj utakmici. Za derbi će izostati Đurić (povredio zglob.), Stojanović, dok je najbolji strelac Milosavljev počeo da trenira. 
 
Loznica odlazi na noge Zlatiboru, osokoljeni posle dva vezane pobede. Domaćin je poznat kao čvrsta i kvalitetna ekipa koja malo daje i malo prima golova. "Zeleni moraju naći odgovor na protivničke duge lopte, preskakanje igre, prekide, gde do izražaja dolazi njihova visina. Trener Mićić i dalje ne može da računa na povređene Vraštanovića, Gorana i Aleksu Matića, Milinkovića i suspendovanog Ivića.
 
Dva poraza Budućnost, posebno je bio bolan poslednji sa IMT- om, kada su ispustili prednost od dva gola označio je prekid saradnje sa trenerom Vladicom Petrović. Sportski direktor Nedeljko Ostojić mora brzo reagovati i pronaći Petroviću naslednika. U nevreme odlaze na noge sjajnim Novosađanima, koji ne znaju za neuspeh i već su u konto upisali četiri pobede. 
 
U Pančevu su najzad odahnuli, i sa dve pobede naplatili propuste od ranije. Posebno su zadovoljni efikasnošću u duelima sa  Radničkim iz Pirota i Timokom 1919. Za dva dana odmeriće snage na Novom Beogradu sa probuđenim IMT-om.
I OFKBačka je ostala bez šefa stručnog štaba. Naime Srđan Stojčevski je ostao bez podrške, i uvideo je da nema svrhe dalje se zadržavati u Bačkoj Palanci. Slična sudbina zadesila je i njihovog rivala Rad, koji je umesto Dragana Ivanović angažovao Zorana Rendulića, koji je kratko radio u IMT-u i bio u stručnom štabu Čukaričkog. 
 
OFK Žarkovo će u subotu ugostiti Radnički iz Sremske Mitrovice, u jednoj od dve utakmice koliko će odigrati za četiri dana. Trener Dejan Nikolić tvrdi da ih očekuje težak meč protiv rivala koli se može pohvaliti da je otkinu bod lideru. - Utisak je da bolje igraju na strani nego kod kuće. Moramo odigrati maksimalno odgovorno, na nivou prethodnih igara, i da nam se ne ponovi Inđija, gde smo podbacili u ofanzivnim delu - navodi Nikolić, koji će moći da računa na Kokira, najnovije pojačanje iz Metalca.
Radnički će na megdan Žarkovčanima bez Josimova, Sadika i Petrovića, Arnautović se postepeno priključuje timu. Mitrovčani će biti jači za tri nova igrača golmana Spasojevića, vezistu Škorica i univerzalca Rakića. Problem za klub sa Save je što će morati da formiraju tim usred prvenstva. 
 
 

30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9