XS
SM
MD
LG
26.06.2021 Kraljevo Royal Crowns

"Braća" ponovo šampioni

Foto: Kraljevo Royal Crowns

Završeno školsko takmičenje u američkom fudbalu u Kraljevu. Fleg tim OŠ "Braća Vilotijević" je osvojio prvo mesto na ovogodišnjem školskom takmičenju u američkom fudbalu u Kraljevu. Ujedno je uspešno organizovano još jedno školsko takmičenje, u cilju promocije sporta za decu - američkog fudbala.

U Kraljevu je odigran fleg fudbal turnir četiri školska tima sastavljenih od učenika petih razreda. Učestvovali su petačići iz osnovnih škola: "Braća Vilotijević", "Svetozar Marković", "Dimitrije Tucović", i tim OŠ "Čibukovački partizani", potpomognut sa učenicima iz škola "IV kraljevački bataljon" i "Sveti Sava". Uz podršku Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Kraljeva, a u saradnji sa školama, Kraljevski klub američkog fudbala "Kraljevo Royal Crowns", četvrtu godinu za redom sprovodi ovaj program. Tokom maja i meseca juna sprovedene su promocije po kraljevačkim osnovnim školama za odeljenja petih i šestih razreda, nakon čega su i formirani školski timovi. Timove su kao treneri vodili, iskusni igrači Kruna: Luka Đurić, Ognjen Radović, Dušan Jarić, Strahinja Savić, Mihailo Đokić, Pavle Jovanović, Aleksandar Virijević, Veljko Kostadinović i Boris Simić, koji je i najzaslužniji za uspeh promocija. Na treninzima đaci su naučili osnove američkog (fleg) fudbala i pripremili se za školsko takmičenje. Prvi dan letnjeg raspusta je organizovan i turnir, koji je protekao u pravoj sportskoj fer-plej atmosferi i dobrom druženju. Drugi RC igrači: Mihailo Gajović, Vojin Stevanović i Boris Simić, su podržali školski turnir u ulozi sudija. Inače, fleg fudbal je bezkontaktna verzija američkog fudbala, namenjena pre svega najmlađima.

Ekipa OŠ "Braća Vilotijević", čiji treneri Đurić i Radović su uspeli da okupe najviše igrača, je i osvojila titulu školskog šampiona. Ostale ekipe su pokazale dobru igru i dvojom zalaganjem do kraja držale neizvestnost konačnog poretka na tabeli. Ovo je treća titula školskog prvaka u američkom fudbalu za osnovnu školu sa Ratarskog imanja.

Rezultati:
OŠ "Dimitrije Tucović" 12:6 OŠ "Svetozar Marković"
OŠ "Braća Vilotijević" 12:6 OŠ "Čibukovački Partizani"
OŠ "Braća Vilotijević" 13:6 OŠ "Dimitrije Tucović"
OŠ "Svetozar Marković" 2:21 OŠ "Braća Vilotijević"
OŠ "Dimitrije Tucović" 6:7 OŠ "Čibukovački Partizani"

Tabela:
1. OŠ "Braća Vilotijević"
2. OŠ "Čibukovački Partizani"
3. OŠ "Dimitrije Tucović"
4. OŠ "Svetozar Marković"

Kao i svake godine nakon završetka školskog takmičenja očekuje se veliki priliv novih igrača u Kraljevo Royal Crowns klub. Već u ponedeljak 28. juna, ujutru od 08:30 h, na mini-pich terenu (ispred OŠ "Braća Vilotijević") sa veštačkom travom na Ratarskom imanju, biće održan prvi trening Kraljevskih Kruna za sve nove članove. Dobrodošli!