XS
SM
MD
LG

FON pobedom odbranio domaći teren

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Nakon pobede u prvom meču play-offa rezultatom 5:2, FON večeras dočekuje goste iz Novog Pazara sa željom da iskoristi prednost domaćeg terena i zabeleži još jedan trijumf.

Gosti počinju hrabro i već u 3. minutu preko reprezentativca Ramića stižu do vođstva. Njegov snažan šut sa oko 12 metara bio je neuhvatljiv za golmana Josimovića. FON pokušava da dođe do izjednačenja, ali do 13. minuta nije bilo promena. Prvo je Krasnić pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa, a nekoliko desetina sekundi kasnije Pavlović je bio precizniji, lopta od stative završava u mreži. 

Pešić u 15. minutu ponovo pogađa rogalj gola gostiju i propušta veliku priliku da dovede domaće do prednosti. Kapiten domaćih Stanković u 17. minutu je precizniji i FON dolazi u zasluženo vođstvo. Izašao je jedan na jedan sa Hotom i nadmudrio ga.

Gosti su u nastavku agresivniji, žele da promene tok utakmice, najbliži pogotku su u 27. minutu kada je Mutavdžić pogodio stativu šutem sa desetak metara. Minut kasnije to uspeva Vukadinoviću, rezultat je poravnat na 2:2. Domaći igrač Radovanović katastrofalno greši u 32. minutu, što gosti obilato koriste i preko Sadovića preokreću rezultat.

Isti igrač se iskupio tridesetak sekundi kasnije i ponovo izjednačio rezultat. Samo što su krenuli sa centra gosti gube loptu, a Lazić sa 12 metara dovodi, sada, FON u vođstvo.

Brkić u 36. minutu treći put danas pogađa okvir gola gostiju, u trenutku kada bi pogodak možda i prelomio utakmicu. To što nije uspelo njemu jeste gostujućem igraču Stojčevskom u 37. minutu, poravnao je rezultat šutem iz blizine. Regularni deo je završen nerešeno 4:4, pa se otišlo u produžetke, dva puta po 5 minuta.

Posle samo 8 sekundi produžetka Ramić dovodi goste u novo vođstvo. Zatim Vukadinović u 43. minutu nespretno reaguje u svom šestercu i postiže autogol, rezultat je izjednačen na 5:5. Meč je prepun obrta, a nerešenim rezultatom se ušlo i u drugi produžetak. Nikako da se jedna ekipa odvoji i povede sa dva razlike.

FON u 47. minutu dolazi u vođstvo golom Lazića iz penala sa 10 metara, zbog nagomilanih prekršaja, a Stojčevski odmah potom pogađa stativu domaće ekipa šutem sa ivice šesterca i propušta priliku da još jednom poravna rezultat. 

Novi Pazar u zadnja dva minuta ulazi sa 5 igrača u polju, bez golmana, ide na sve ili ništa. Ipak ne uspeva ponovo da se vrati, tako da FON pobeđuje i drugu utakmicu. Serija se seli u Novi Pazar, gde će u nedelju biti odigran treći susret.

FON - NOVI PAZAR 6:5 (4:4 - 2:1)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Jakšić Aleksandar i Milić Bojan. STRELCI: Pavlović 13, Stanković 17, Radovanović 32, Lazić 33. i 47. (10m) i Vukadinović 43.min (a.g.) (FON), Ramić 3. i 41. Vukadinović 28, Sadović 32. i Stojčevski 37.min (N.Pazar). ŽUTI KARTONI: Petrašević i Lazić (FON), Milosavljević i Hot (N.Pazar).

FON: Josimović, Lazić, Pavlović, Radovanović, Pešić - rezerve: Vulić, Krasnić, Brkić, Borisavljević, Stojanović, Petrašević, Mihić, Stanković, Mandić. 

NOVI PAZAR: Hot, Vukadinović, Mutavdžić, Stojčevski, Ramić - rezerve: Mujović, El.Redžović, Radetinac, Sadović, Milosavljević, Miraljemović, En.Redžović, Jovanović.