XS
SM
MD
LG

FON novi šampion Srbije u futsalu

Arhivski snimak - foto: H.D.Vujanović

Peta odlučujuća utakmica u Šumicama počela je dobro po goste. Poveli su u 6. minutu, strelac je bio Vukadinović. Domaći strpljivo grade napade, a onda za dva minuta preokreću rezultat. Prvo Krasnić izjednačuje rezantnim udarcem u 8. minutu, a samo minut kasnije domaće u vođstvo dovodi Mutavdžić autogolom, loše reagujući na jednu loptu Krasnića.

Borba se potom rasplamsala, napadi se ređaju na obe strane. Najbolju priliku za FON ima Pešić u 19. minutu kada šutira penal sa 10 metara, golman Mujović je odbranio. U poslednjem minutu nakon šuta Pešića u šestercu lopta pogađa u ruku Milosavljevića i to je kazneni udarac za FON. Siguran izvođač najstrože kazne je Lazić za 3:1 na poluvremenu. 

Posle samo 13 sekundi u nastavku, Novi Pazar preko Vukadinovića smanjuje na 3:2. Nekih četrdesetak sekundi kasnije i Milosavljević je savladao Josimovića i izjednačio rezultat. Ovakve obrte može samo futsal da režira. Igračima FON-a kao da je voda ušla u uši, nikako ne mogu da dođu do svoje prepoznatljive igre.

Individualni kvalitet reprezentativca Radovanovića dolazi do izražaja u 25. minutu kada volej udarcem sa 8 metara trese mrežu gostiju i tako FON ponovo dolazi u vođstvo. Sve karte su bačene na sto, igra se obostrano otvoreno i bez kalkulacija. Obe ekipe stvaraju i propuštaju sijaset dobrih prilika, a poslednja tri i po minuta gosti rizikuju i igraju sa 5 igrača u polju bez golmana. Umalo im se to nije isplatilo minut pred kraj kada Aleksić glavom sa dva metra pogađa samo stativu. 

Konačnih 5:3 je postavio najbolji igrač na današnjoj utakmici Krasnić, sekund pre kraja utakmice. Gosti nisu mogli da podnesu poraz pa je došlo do čarki i tek posle petominutnog prekida susret je najzad okončan.
Prva titula šampiona Srbije u futsalu ide zasluženo u vitrine FON-a, koji je i kroz ligaški deo najviše pokazao. Po završetku utakmice nastalo je neopisivo slavlje igrača i rukovodstva studenata.

FON - NOVI PAZAR 5:3 (3:1)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Jović Bratislav i Stajić Dejan. STRELCI: Krasnić 8. i 40, Mutavdžić 9. (a.g.), Lazić 20 (k.u.) i Radovanović 25.min (FON), Vukadinović 6. i 21. i Milosavljević 21.min (N.Pazar). ŽUTI KARTONI: Radovanović, Petrašević, Lazić, Stanković i Cvetković (FON), Hot, Radetinac, Vukadinović i Milosavljević (N.Pazar). CRVENI KARTON: Pavlović 60.min (FON).

FON: Josimović, Lazić, Pavlović, Radovanović, Pešić - rezerve: Vulić, Krasnić, Brkić, Borisavljević, Stojanović, Petrašević, Cvetković, Stanković, Mandić. 
NOVI PAZAR: Hot, Aleksić, Sadović, Mutavdžić, Jovanović - rezerve: Mujović, El.Redžović, Vukadinović, Radetinac, Milosavljević, Miraljemović, En.Redžović, Stojčevski, Ramić.