XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Niša na teškom zadatku u Kraljevu u Kupu Srbije

Uroš Nikolić (13) veruje u dobar rezultat; foto: JV /Vanja Keser

Plasman u polufinale, gde su igrali prošle sezone, neće biti lak zadatak za odbojkaše Niša pošto će u dva četvrtfinalna meča morati da savladaju Ribnicu iz Kraljeva, jedinu ekipu bez poraza u Superligi. Prvi meč četvrtfinala je u sredu, 28. oktobra u Kraljevu, a u redovima Nišlija očekuju da nanesu prvi ovosezonski poraz kraljevačkoj ekipi.

Niški odbojkaši čekaju prvi meč četvrtfinala 56. Kupa Srbije nakon tri startna trijumfa, tri vezana poraza i dve pobede na prethodna dva meča. Sa druge strane, Ribnica je jedina ekipa koja ne zna za poraz u Superligi i Kupu i dosad su ostvarili sedam pobeda u prvenstvu i jednu u najmasovnijem takmičenju.

Bloker Niša Uroš Nikolić, prema statistici Superlige, ima dosad 22 poena iz bloka i četiri as-poena, a veruje da njegova ekipa može da slavi protiv Kraljevčana.

Dobro treniramo, spremamo se. Vezali smo dve pobede, tako da se sada pripremamo i nadam se da sa tom dobrom energijom, idemo u Kraljevo - kaže Nikolić.

U Superligi su ove dve ekipe igrale jedan meč i Kraljevčani su slavili sa 3:0, a ukupno, na poslednjih 10 međusobnih susreta u zvaničnim mečevima Nišlije su slavile četiri puta, a šest puta poražene.

Ekipa koja je najviše iznenadila u Superligi. U pripremnom periodu smo ih pobedili, a onda su oni nas u ligi. Dokazali su da su dobra ekipa i dobro uigrani. Najveća opasnost im je bio korektor, ali on sada ne igra, pa ćemo videti kako će igrati. Kao ekipa lepo funkcionišu - dodao je Nikolić.

Prvi meč četvrtfinala je na programu u sredu, 28. oktobra od 19 sati u Kraljevu.