XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 i Sušica završili učešće u Kupu Srbije

Fudbaleri Radničkog 1923 i Sušice nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Kupa Srbije. Radnički 1923 je poražen na gostovanju Javor Matisu u Ivanjici – 1:2 (0:2), dok je Sušica na svom terenu eliminisana od subotičkog Spartaka – 0:2 (0:0).

Kragujevački prvoligaš treću godinu zaredom ne uspeva da preskoči startnu prepreku u Kupu Srbije. „Crveni“ su na gostovanju u Ivanjici već u prvih dvadeset minuta primili dva gola, što je šok od koga nisu uspeli da se oporave do kraja utakmice.

Trener Radničkog 1923 Aleksandar Linta odlučio je da ivanjičkom superligašu suportstavi kombinovani sastav, verovatno u želji da sačuva glavninu snaga za predstojeći duel sa Zemunom u Prvoj ligi Srbije.

Domaćin je period početne inicijative krunisao već u 7. minutu pogotkom najboljeg strelca ekipe Luke Lukovića. Isti igrač je desetak minuta kasnije iskoristio konfuziju u odbrani Radničkog 1923 i povisio na 2:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

„Crveni“ su u nastavku utakmice zaigrali mnogo odlučnije i konkretnije. U igru su ušli Ćirović, Tomić i Kovačević, koji su svojim iskustvom uneli neophodnu mirnoću i sigurnost u pasu.

Kada je Ćirović u 71. minutu smanjio na 2:1, bio je to signal da Kragujevčani svim silama krenu ka golu svog rivala. U 82. minutu Ćiroviću su ukazala stopostotna prilika da postigne još jedan pogodak na ovoj utakmici, ali je sa sedam metara šutirao preko gola.

Na kraju domaćin je slavio pobedu i plasman u osminu finala Kupa Srbije, dok se „crveni“ sada okreću predstojećoj utakmici sa Zemunom u Prvoj ligi Srbije.

Kragujevački srpskoligaš Sušica pružio je jak otpor šestoplasiranoj ekipi Linglong Super lige Srbije subotičkom Spartaku, ali to nije bilo dovoljno za bilo šta više od časnog poraza.

Ekipa trenera Miroslava Stakića dobro se držala u prvih 45 minuta i bila ravnopravan protivnik Subotičanima, da bi u nastavku susreta do izražaja došao indvidualni kvalitet igrača Spartaka.

Aleksandar Vidović je pogotkom u 57. minutu doveo subotičke „golubove“ u vođstvo, da bi Lazar Tufegdžić u 74. minutu duplirao prednost gostiju i postavio, kako se ispostavilo, konačan rezultat susreta na Sušičkom brdu.

Ostaje žal što je zbog situacije sa koronavirusom onemogućeno prisustvo publici, jer bi u nekim normalnim okolnostima stadion Sušice bio dupke pun.

Sušičani sada mogu u potpunosti da se posvete takmičarskim obavezama u Srpskoj ligi Zapad i prvoj narednoj utakmici protiv Sloge 33 u nedelju.